Annonce
Sport

Nyt nederlag til Bears Academy, men ros til systemet: - Det er en unik mulighed for unge spillere

Magnus Møllgaard og Anton Harbo, henholdsvis længst til venstre og længst til højre, er to af de spillere, der i løbet af sæsonen har nydt godt af dobbeltlicens-systemet. Begge har således spillet for både Bears Academy og Bakken Bears. Arkivfoto: Kim Haugaard.
Fredag aften tabte Bears Academy kamp to i årets DM-kvartfinaler. Det gjorde de mod, hvad der reelt er deres førstehold, Bakken Bears, der i fredagens kamp brugte tre spillere, der ellers også er spilleberettiget for Bears Academy. Academy-chef Thomas Hemmingsen har dog intet andet end roser til overs for det spøjse system.

BASKETBALL: Hver gang det lykkedes for Bears Academy i tvinge bolden i kurven, var brølet ikke til at tage fejl af. Det betyder meget for Academy-spillerne at gøre god figur i disse DM-kvartfinaler.

Mere end det betyder for Bakken Bears-spillerne, for hvem kvartfinalerne bare er det første skridt på vejen mod det uomtvistelige mål: Endnu et mesterskab.

Og selvom Bakken fredag aften manglede adskillige stjernespillere, blandt andet Adama Darboe og Deshawn Stephens, tog de en sikker sejr på 100-77.

Annonce

Academy-mandskabet var da også ramt, for tre af de spillere, som holdet i løbet af sæsonen har nydt godt af, spillede nemlig for Bakken fredag aften: Magnus Møllgaard, Anton Harbo og Mads Bro Hansen.

På den måde er årets kvartfinale-match en speciel én af slagsen, men forholdet mellem de to mandskaber er for Academy-headcoach Thomas Hemmingsen faktisk utroligt produktivt.

- Det er en unik mulighed for unge spillere, at de kan have mulighed for at træne med et hold som Bakken, der i den her sæson  har slået nogle af de europæiske storhold, påpeger Thomas Hemmingsen, der også selv hjælper til på Bakken-bænken når han ikke har travlt på Academys sidelinje.

Træning med Bakken højner niveauet

Når Bears Academy får mulighed for at sende unge spillere, som Magnus Møllgaard og Anton Harbo, op for at træne og spille med Bakken Bears, så hjælper det ikke kun de enkelte spillere.

- Det niveau og de krav, der er for at være med til Bears-træning, er helt klart en standard, som de har taget med, når de så har trænet med os eller spillet kampe med os. Det tempo og det fysiske niveau, man skal spille med til Bears-træning, viser de jo også til vores træning, fortæller Academy-chefen Thomas Hemmingsen.

- Og på den måde får de ligesom vist de næste i rækken, hvad det er, der skal til for at gå videre op på næste niveau.

I det hele taget ser Thomas Hemmingsen systemet med dobbeltlicenser, der altså gør at spillerne kan spille kampe for både Bakken Bears og Bears Academy, som et godt system, der gør spillerne bedre.

Annonce

Primært ambitioner om udvikling

Nok tabte Bears Academy fredag, ligesom de gjorde det i den første kamp af kvartfinalen, men tidligere på sæsonen lykkedes det faktisk for de unge århusianere at besejre Horsens IC - et hold som Bakken Bears i årets pokalfinale med hiv og sving fik slået.

I sæsonens løb har der dog ikke været de helt store resultatmæssige ambitioner hos Bears Academy.

- Den grundlæggende ambition var, at vi skulle være blevet bedre, når sæsonen sluttede, end vi var, da den startede. Det er ligesom fundamentet for Academy-holdet. At der skal være udvikling, og vi skal blive bedre, kommer det fra Thomas Hemmingsen.

DM-kvartfinale

Bears Academy – Bakken Bears 77-100

Periodecifre: (19-17), (17-29), (25-21), (16-25)

Bakken Bears: QJ Peterson 31, Michel Diouf 17, Anton Harbo 15, Daniel Mortensen 11, Mads Bro Hansen 9, Morten Sahlertz 8, Thomas Lærke 7, Magnus Møllgaard 2

Bears Academy: Keane Thomann 18, Marius Kirkholt Sørensen 15, Jacob Vistisen 12, Magnus Steen Jespersen 10, Daniel Lillehauge 8, Gustav Rønneholt Johansen 7, Jermaine Ballisager Webb 3, Tobias Mønsted 2, Marcus Gross 2

Rebounds: Bears 41, Bears Academy 41

Tilskuere: 0 i Vejlby-Risskov Hallen

Dermed fører Bakken Bears 2-0 i kvartfinaleserien, der spilles bedst af fem. Næste kamp er på tirsdag.

Samtidig påpeger Academy-cheftræneren dog også, at holdet ligeledes har haft en ambition om at gøre sig gældende i alle kampe og give den alt, hvad gives kan i deres kampe - og det var absolut også tilfældet fredag aften.

For selvom Bakken Bears åbenlyst var et niveau over Bears Academy, så lykkedes det i flere stræk af kampen for Academy at drille Bakken - særligt i tredje periode, som Academy faktisk endte med at vinde. Selvom det i fjerde periode nærmest blev helt spændende, skruede Bakken i sidste ende bissen på.

Annonce

Fedt setup at være en del af

For Thomas Hemmingsen har sæsonen været den første i Bakken-setuppet, har det bestemt ikke været noget problem "bare" at være chefen for, hvad der i realiteten er et reservehold.

Det generelle fokus i Vejlby-Risskov Hallen er nemlig noget, der i allerhøjeste grad behager Thomas Hemmingsen.

- At være et sted, hvor der er så meget fokus på udvikling passer bare perfekt til mig. Og det er ikke kun på Academy-holdet, men helt generelt i organisationen, at man hele tiden kigger fremad og tænker på, hvordan man kan forbedre det, påpeger Thomas Hemmingsen.

For nuværende kan Hemmingsen se frem til som minimum én kamp mere mod Bakken Bears i årets kvartfinaler, der spilles bedst af fem kampe - en serie som Bakken Bears nu altså fører med 2-0.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce