Annonce
Kultur

Rosenhøj kommer til New York med Jakob Buchanan

Den århusianske trompetist og komponist Jakob Buchanan har pakket sit flygelhorn, for at tage til New York, hvor han er blevet inviteret til at spille sine numre om det mangfoldige Rosenhøj på et kendt spillested. Foto: Flemming Krogh
Den århusianske komponist og trompetist, Jakob Buchanan, er blevet inviteret til at spille på et legendarisk spillested i New York.
Annonce

AARHUS/NEW YORK: 16. november pakker den århusianske trompetist og komponist Jakob Buchanan kufferten og sit flygelhorn for at drage til New York.

Her er han blevet inviteret til at spille sin nye triomusik på det legendariske undergrunds-spillested "The Stone" på Manhattan i New York.

Trioen skal spille numre fra Jakob Buchanans seneste album, "A Language of My Own", som udkom i juli. De syv numre på albummet er skitser over det store værk, "On Rosenhill", som han komponerede til kor og orkester til Aarhus 2017s åbning. En hyldest til mangfoldigheden i Rosenhøj i Viby, hvor Jakob Buchanan kommer fra.

Jakob Buchanan skrev numrene med pianist Simon Toldam og den amerikanske tenorsaxofonist Chris Speed i tankerne.

Annonce

Mega-stolt

Og det er netop Chris Speed, der har inviteret Jakob Buchanan til New York.

- Han har fået en uge til at præsenterer musik, som han har lyst til at sætte i fokus. Jeg er mega-stolt, når man tænker på alle dem, han har kunnet invitere fra hele verden, og så er valget faldet på mig, siger en glad Jakob Buchanan, der glæder sig til at bringe Rosenhøj til Manhattan.

Han fortæller, at spillestedet The Stone er et nonprofit spillested, der skal holde liv i det musikalske undergrundsmiljø. Det blev startet i 2005 af John Zorn og har været støttet af kunstnere som Laurie Anderson og Lou Reed med flere. Det er et sted, hvor nye musikere og bands indenfor den amerikanske-undergrundsscene spiller.

Til koncerten 20. november skal Jakob Buchanan spille med Chris Speed (saxofon og klarinet) og Julian Shore (piano).

- Pianisten og komponisten Julian Shore er en af de helt nye, unge løver på jazzscenen, så ham glæder jeg mig til at møde og spille med. Chris Speed har jeg spillet med on/off i 12 år, fortæller Jakob Buchanan.

Annonce

Åbner døre

"A Language of My Own" blev udgivet på Chris Speeds Brooklyn-pladeselskab, Skirl Records, og det har været med til at åbne nye døre, fortæller Jakob Buchanan. - Det betyder rigtig meget for mig at komme til New York og spille med nogle fantastiske musikere. Det betyder ikke det store rent økonomisk, men sådan et job er med til at give opmærksomhed på mig som trompetist og komponist, siger Jakob Buchanan.

Han fortæller, at der i følge Chris Speed stadig er stor fokus på Nordic Noir og dansk kultur i New York, hvor mange for eksempel elsker tv-serierne "Broen", og "Forbrydelsen".

- Så den bølge ruller stadig på den anden side af Atlanten, forklarer Jakob Buchanan, der er spændt på at komme til New York.

Men det er ikke kun USA, der kalder. Jakob Buchanan har også lige fået en henvendelse fra Island om at komme til Reykjavik og spille, så der er bud efter den århusianske trompetist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Mand fængslet for drab på rapper ved travbanen

Aarhus For abonnenter

Venstre om rundhåndet idrætsudspil: Det ligner et lille hold-kæft-bolche

Annonce