Annonce
Kultur

Roserne blomstrer for Concert Clemens

Concert Clemens har udgivet anmelderrost jule-cd.

Det århusianske elitekor har udgivet en jule-cd, som vækker bejstring hos anmelderne ovenpå et år med masser af travlhed. Til næste år venter åbningen af Aarhus 2017

AARHUS: I februar i år oplod det århusianske elitekor Concert Clemens røsterne i Skt. Markus Kirke. Det er der kommet en jule-cd ud af, "There is no Rose", som trods titlen høster masser af roser hos anmeldere.

Og man skal ikke tage titlen alt for bogstaveligt, for der fortsættes: "...as is the Rose, that bare Jesu..."

Cd'en er en hyldest til kærligheden, til den rose, som vi bl.a. så skyde i den gamle julesalme, som også er med på cd'en i et arrangement af korets dirigent Carsten Seyer-Hansen. På cd'en præsenterer Concert Clemens engelske og danske julesange og -salmer i nye arrangementer samt helt nye kompositioner. Målet er "at præsentere kendt og ukendt julemusik i ny og tiltrækkende beklædning", hedder det fra koret.

Concert Clemens

Århusiansk kor med 17 medlemmer, dannet i 1997 af Carsten Seyer-Hansen, der fortsat er korets dirigent.Seyer-Hansen er også, bl.a., kantor i Aarhus Domkirke og lektor i klassisk korledelse på Det Jyske Musikkonservatorium.

Concert Clemens har senest udgivet jule-cd'en "There is no Rose" på engelske Orchid Classics.

Carsten Seyer-Hansen dannede Concert Clemens i 1997.

Hyldest og travlhed

Anmelderne har været begejstrede. DR valgte cd'en som ugens album på den klassiske radiokanal P2, og BBC Music Magazine gav den fem ud af fem mulige stjerner - for nu bare at nævne nogle af de roser, der er tilflydt koret for præstationen.

Cd'en er kulminationen på en travl sæson for Concert Clemens. 2016 har budt på medvirken i en nykomponeret gadeopera, hyldest som vinder af en international kammerkonkurrence, masser af koncerter samt indspilning af musik til åbningen af Aarhus 2017.

Og hvad angår det sidste fører det videre ind i 2017, hvor Concert Clemens både synger til den officielle åbning af Aarhus 2017 og ved åbningen i den anden europæiske kulturby, Paphos på Cypern. Blandt flere ting, der allerede er placeret i kalenderen, skal Concert Clemens også være med i førsteopførelsen af et nyt juleoratorium af den århusianske komponist Thomas Agerfeldt Olesen.

Annonce

Varme og inderlighed

Concert Clemens blev stiftet i 1997 af Carsten Seyer-Hansen. Korets mål er at præsentere klassisk vokalmusik "med præcision, varme og inderlighed" samt at samarbejde med såvel unge som etablerede komponister.

"There is no Rose ... Christmas ind the 21st Century" er udgivet på engelske Orchid Classics og produceret af den danske lydtekniker Preben Iwan, der også arbejder for bl.a. New York og Wiener Filharmonikerne.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Annonce