Annonce
Aarhus

Rost til skyerne: Århusiansk lokofører afværgede katastrofe

Lokomotivføreren, der mandag aften afværgede en voldsom ulykke uden for Rødkærsbro, bliver nu rost til skyerne af Arrivas sikkerhedschef, Carsten Holm Hansen (billedet). Foto: Arkivfoto/John Randeris.

Spektakulært og aldrig set før. Sådan beskriver Arrivas sikkerhedschef mandagens episode, hvor en bil kørte rundt på togskinnerne uden for Rødkærsbro.

Annonce

VIBORG/AARHUS: Toget kører ud af Rødkærsbro, og pludselig registrerer lokomotivføreren to hvide forlygter foran sig midt på skinnerne.

Denne mærkværdige episode fandt sted mandag aften på strækningen mod Bjerringbro, og nu fortæller Arrivas sikkerhedschef, Carsten Holm Hansen, om det sjældne optrin med en bil, som pludselig kører på skinnerne foran toget.

- Det er meget spektakulært. Nu har jeg været i jernbanebranchen i over 20 år, og jeg har aldrig hørt om en bil, som kører langs skinnerne, siger han.

Med det samme, lokomotivføreren ser de to hvide lygter, farebremser han toget cirka 10 meter foran bilen.

- Det spektakulære ved denne situation er, at bilen kører på skinnelegemet. Da bilisten får øje på toget foran sig, begynder han at trække ud i rabatten, som sådan set er en stejl skrænt. Her sidder han fast, siger Carsten Holm Hansen, som selv har været i kontakt med lokomotivføreren efter episoden.

Annonce

Lokomotivføreren fortsatte

Togets fører åbner sit vindue og tager kontakt til bilisten, som beder om hjælp til at få skubbet sin bil tilbage på skinnerne, så han kan komme uden om toget. Det synes lokomotivføreren ikke, er en god idé, så han lukker vinduet og kontakter Banedanmarks fjernstyringscentral i Viborg. Herfra bliver der ringet til politiet, som overtager sagen derfra.

- Mens toget holder stille, lykkes det bilisten af egen kraft at komme fri af skrænten, og da han så er kommet bagom toget, kører han gudhjælpemig op på skinnerne igen og fortsætter på skinnerne ind mod Rødkærsbro. Mere ved vi ikke om ham, siger Carsten Holm Hansen, som fortæller, at toget holdt stille i cirka 10 minutter, inden det kunne fortsætte mod Bjerringbro.

Det grønne Arriva-tog var netop kørt to kilometer østpå fra stationen i Rødkærsbro, og det var således nået godt op i fart, da lokomotivføreren så de hvide forlygter foran sig. Den vakse fører er ifølge sikkerhedschefen en erfaren herre fra Aarhus, som har været ansat som lokomotivfører hos Arriva i knap 15 år.

Han blev efter episoden tilbudt psykologhjælp, et tilbud han pænt har afvist.

- Lokomotivføreren var selvfølgelig chokeret, men han fortsatte sin vagt og mødte ind igen i dag (tirsdag, red.). Han har det efter omstændighederne okay, siger Carsten Holm Hansen.

Annonce

Store roser

Ifølge Arrivas procedurer har selskabet ikke mulighed for at udlevere navnet på den hurtigtreagerende lokomotivfører, så det er derfor, Carsten Holm Hansen udtaler sig om sagen, og hos Arriva er man i den grad begejstret for den kvikke medarbejder.

- Vi har rost ham for hans årvågenhed. Det kunne være gået helt galt. I værste fald kunne man forestille sig et scenarie, hvor bilisten ikke kunne dreje bilen af skinnerne, og hvor lokomotivføreren ikke havde været vågen. Vi er meget tilfredse med vores lokomotivførers handling, og vi har rost ham i alle henseender for måden, han reagerede på, siger Carsten Holm Hansen.

Lokalpolitiet i Viborg oplyser, at bilisten, en 29-årig mand fra Grønhøj, formentlig var påvirket under episoden. Han blev afhørt tirsdag eftermiddag, men mere kan politiet ikke sige om sagen, fortæller politikommissær Henrik Thomassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Festugens fremtid er uvis: Flere arrangører afventer mandagens svar

Aarhus

Borgmester overvejer at aflyse festugen: Afgørelse træffes mandag

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Annonce