Annonce
Sport

Rost til skyerne: Ny AGF-angriber er garant for mål

Patrick Mortensen har krydset klinger med blandt andre Besiktas' Pepe i Europa League, hvor han har scoret syv mål i denne sæson. Foto: REUTERS/Osman Orsal

Patrick Mortensen scorede 19 gange i 42 kampe for den norske fodboldklub Sarpsborg 08 i kalenderåret 2018. Nu skal den 29-årige angriber være med til at sikre AGF en top seks placering.

FODBOLD: Hvornår kommer der en angriber? Spørgsmålet har nærmest lydt lige siden transfervinduet i international fodbold blev åbnet. Tre nye ansigter er dukket op på Fredensvang, men de har alle sammen haft hjemme på den bagerste del af fodboldbanen. Manden, der skal banke bolde i kassen, er ikke dukket op endnu.

Det gjorde han så fredag aften. Patrick Mortensen bliver nemlig manden, der skal banke AGF ind i top seks. Den 29-årige angriber har siden sommeren 2015 været fast inventar i den bedste norske fodboldrække, hvor han især i de seneste to sæsoner har markeret sig som en sikker målskytte for sin klub Sarpsborg.

I den seneste sæson scorede den tidligere Lyngby-spiller 12 mål i 28 ligakampe, ligesom han lavede syv mål i den norske klubs 14 kampe i Europa League. Først i kvalifikationen og sidenhen i gruppespillet.

Den 188 centimeter høje fodboldspiller lavede i sit første halve år i Norge tre mål i 10 kampe, og i den efterfølgende sæson blev det til fem scoringer i 26 kampe. Angriberen slog dog for alvor sit navn fast, da han i kalenderåret 2017 scorede 12 mål i 30 kampe for Sarpsborg og havde en stor del af æren for, at klubben sluttede på en tredjeplads i ligaen og dermed fik mulighed for at spille europæisk.

Annonce

Rost til skyerne

Sarpsborg blev sidst i pulje I i Europa Leagues gruppespil. Her var holdet i pulje med belgiske Gent, svenske Malmø og tyrkiske Besiktas. I alt blev det til fem point i seks kampe. Holdets eneste sejr kom mod belgiske Gent på hjemmebane, som blev slået 3-1. To af mål blev scoret af Patrick Mortensen.

Nordmændene har også forsøgt at forlænge den nuværende kontrakt med Patrick Mortensen, der er blevet rost til skyerne af træner Geir Bakke.

- Patrick har været fantastisk for os. Han scorer 10-15 mål i hver sæson og er rigtig god på de sidste 15 meter. Samtidig er han et godt opspilspunkt, har cheftræneren i Sarpsborg 08 sagt i et interview til den norske avis VG.

Her bliver den nye AGF-angriber også hyldet for sin professionalisme.

- Patrick løber 12-13 kilometer i hver kamp. Han er meget nøjagtig, i alt hvad han gør, også om han skal spise fire eller fem cherrytomater til frokost.

Patrick Mortensen har spillet 57 kampe i Superligaen og scoret 10 mål. Han fik debut i Superligaen tilbage i sæsonen 2007/2008, da han spillede for Brøndby. Her fik han tre kampe. De sidste 54 kom over to sæsoner fra 2010-2012 i Lyngby.

Efter sæsonen 2014/2015 skiftede han til Norge på en fri transfer.

Udover sine kampe på klubhold, så har han optrådt i syv kampe for det danske U21-landsholds og scoret to mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce