Annonce
Østjylland

Rotte er fanget: Fakta åbner igen

Fakta åbner igen onsdag morgen. Alt er gjort rent efter rottefund. Foto: Hans Jørgensen

Rotte blev fundet i teknikrum, og siden er varer smidt ud eller rengjort. Forretning har fulgt Fødevarestyrelsens rådgivning.

Odder: Efter at have fanget en rotte, smidt ferskvarer ud og gjort alt rent, åbner Fakta igen sin butik.

- Vi åbner kl. 8 onsdag morgen, siger salgschef René Larsen.

Butikken åbnede ikke mandag morgen, fordi der var en mistanke om, at der kunne være skadedyr. Mistanken var opstået på det årlige gennemsyn, som et firma med speciale i skadedyrsbekæmpelse står for.

Det eksterne firma havde ved den første gennemgang bl.a. opdaget, at der var gnavet i nogle rør i forbindelse med noget kloak.

Derfor gik firmaet mandag i gang med en nøjere gennemgang, mens Fakta holdt lukket.

Annonce

Fangede rotte i rørsystem

- Der var desværre en rotte, som vi fangede i et rørsystem i et teknikrum. Når det sker, så går apparatet i gang. Vi arbejder sammen med og har fulgt Fødevarestyrelsens rådgivning, siger René Larsen.

Det betyder, at alle ferskvarer er smidt væk, og samtlige varer er tørret af.

- COOP har professionelle, der står for den del. Der er nemlig regler for, hvad butikkens ansatte må gøre, og hvad der skal professionelle til. Vi gør alt det her for at sikre fødevaresikkerheden for kunderne. Og når det nu er sket, så er vi glade for, at det er gået godt, siger René Larsen.

Han har selv besøgt forretningen for at se situationen nærmere an og snakke med medarbejderne.

- Det dufter meget rent nu derude. Folk er rigtigt søde og forstående. Jeg har talt med mange kunder derude, og 99 ud af 100 er forstående overfor situationen, siger salgschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Østjyske borgmestre om statsministerens planer: Skævt og urimeligt, hvis vi skal bløde endnu mere

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce