Annonce
Østjylland

Rotte kom til morgenkaffe på gymnasiet: Eleverne må selv smøre madpakke

Arkivfoto: Jørgen Kirk/Ritzau Scanpix

Køkkenet på Odder Gymnasiet er midlertidigt lukket. Imens bliver der ledt efter en ubuden gæst, og eleverne må selv smøre madpakker.

ODDER: Mon ikke nogle af lærerne på Odder Gymnasium blev ekstra vågne, da de mandag morgen drak morgenkaffe på lærerværelset?

- Lærerne sad og hyggede sig med en kop kaffe inden timerne gik i gang, og pludselig løb en rotte hen over gulvet, forklarer rektor Lars Bluhme.

Gymnasiet tog straks sine forholdsregler, og derfor fik eleverne samme dag besked om, at de selv måtte smøre en madpakke til tirsdagen.

- Vi meldte rotten og fik sat fælder og kameraer op, der filmer om natten. Så fik vi tanken, at vi hellere måtte lukke kantinen midlertidigt, indtil vi får nogle fagfolk udefra til at se på det. Så det er en sikkerhedsforanstaltning. Indtil videre er der ikke fundet spor af rotter i køkkenet, men når man ser rotter tæt på et køkken, så er man forsigtig, siger Lars Bluhme.

Derfor skrev gymnasiet ud til alle elever, at de skulle have en madpakke med. Og i brevet fortalte gymnasiet også hvorfor.

Annonce

Vi har lukket kantinen som en sikkerhedsforanstaltning.

Lars Bluhme, rektor

Håber at få lov til at lave mad snart

Odder Gymnasiums kantine har i mere end fem år været forpagtet af Madhimlen. Ejeren Jesper Østergaard håber, at situationen bliver afklaret hurtigt.

- Det her har jeg aldrig oplevet nogle steder i min mangeårige karriere. Det er lidt usædvanligt, og det er derfor, vi tager vores forholdsregler og lukker køkkenet. Det lader til, at det er en enkelt rotte, der fiser rundt, siger Jesper Østergaard.

Han venter på en klarmelding, så han kan gå i gang med at lave mad.

- Jeg håber, det er hurtigt overstået. Det vil være dejligt, så vi kan lave noget mad igen, siger Jesper Østergaard.

Odder Gymnasium venter også på at høre fra de fagfolk, der er blevet tilkaldt.

- Der er ikke nogen udefra, der har sagt, at vi skal lukke køkkenet, det er en sikkerhedsforanstaltning. Jeg forventer, at miljøchefen i kommunen vil beslutte, om levnedsmiddelstyrelsen skal kontaktes. Det er slet ikke sikkert, at de siger det. Lige nu er vi i en undersøgelsesfase, konstaterer rektor Lars Bluhme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus

Gratis blåmuslinger til alle: Clausens Fiskehandel klar med 1 ton stor gave

Aarhus

Demonstration mod racisme aflyst: Ny dato ikke på plads

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

Annonce