Annonce
Østjylland

Rotte kom til morgenkaffe på gymnasiet: Eleverne må selv smøre madpakke

Arkivfoto: Jørgen Kirk/Ritzau Scanpix

Køkkenet på Odder Gymnasiet er midlertidigt lukket. Imens bliver der ledt efter en ubuden gæst, og eleverne må selv smøre madpakker.

ODDER: Mon ikke nogle af lærerne på Odder Gymnasium blev ekstra vågne, da de mandag morgen drak morgenkaffe på lærerværelset?

- Lærerne sad og hyggede sig med en kop kaffe inden timerne gik i gang, og pludselig løb en rotte hen over gulvet, forklarer rektor Lars Bluhme.

Gymnasiet tog straks sine forholdsregler, og derfor fik eleverne samme dag besked om, at de selv måtte smøre en madpakke til tirsdagen.

- Vi meldte rotten og fik sat fælder og kameraer op, der filmer om natten. Så fik vi tanken, at vi hellere måtte lukke kantinen midlertidigt, indtil vi får nogle fagfolk udefra til at se på det. Så det er en sikkerhedsforanstaltning. Indtil videre er der ikke fundet spor af rotter i køkkenet, men når man ser rotter tæt på et køkken, så er man forsigtig, siger Lars Bluhme.

Derfor skrev gymnasiet ud til alle elever, at de skulle have en madpakke med. Og i brevet fortalte gymnasiet også hvorfor.

Annonce

Vi har lukket kantinen som en sikkerhedsforanstaltning.

Lars Bluhme, rektor

Håber at få lov til at lave mad snart

Odder Gymnasiums kantine har i mere end fem år været forpagtet af Madhimlen. Ejeren Jesper Østergaard håber, at situationen bliver afklaret hurtigt.

- Det her har jeg aldrig oplevet nogle steder i min mangeårige karriere. Det er lidt usædvanligt, og det er derfor, vi tager vores forholdsregler og lukker køkkenet. Det lader til, at det er en enkelt rotte, der fiser rundt, siger Jesper Østergaard.

Han venter på en klarmelding, så han kan gå i gang med at lave mad.

- Jeg håber, det er hurtigt overstået. Det vil være dejligt, så vi kan lave noget mad igen, siger Jesper Østergaard.

Odder Gymnasium venter også på at høre fra de fagfolk, der er blevet tilkaldt.

- Der er ikke nogen udefra, der har sagt, at vi skal lukke køkkenet, det er en sikkerhedsforanstaltning. Jeg forventer, at miljøchefen i kommunen vil beslutte, om levnedsmiddelstyrelsen skal kontaktes. Det er slet ikke sikkert, at de siger det. Lige nu er vi i en undersøgelsesfase, konstaterer rektor Lars Bluhme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Malerfirma hyrede coach til at hjælpe sig gennem fusion: - Vi stod jo med 38 medarbejdere, der havde 38 forskellige måder at gøre tingene på

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce