Annonce
Aarhus

Rotter dukker op i kiosker og butikker

Arkivfoto: Kim Haugaard

Næringsdrivende får problemer på grund af de stigende mængder rotter i Aarhus Kommune.

Ikke bare husejere får problemer på grund af de stigende mængder rotter i Aarhus Kommune. Skadedyrene dukker også op i kiosker, butikker og cafeer.

I november i år fandt kontrollanter fra Fødevarestyrelsen ifølge Lokalavisen Aarhus Nord rotteekskrementer på gulvet i Superkiosken på Langelandsgade. Samtidig var der, ifølge Fødevarestyrelsens rapport, "en stærk lugt af gnavere i virksomheden".

Ejeren påstod, at det var mange år siden, at der havde været rotter på stedet, og at de fælder, der var sat op i Superkiosken, var adskillige år gamle. Men lige meget hjalp det. Ejeren måtte til lommen og betale en bøde på 10.000 kroner.

I oktober havde Aldi på Runevej ved Tilst besøg af rotter. Eller i hvert fald en enkelt rotte.

Da medarbejderne flyttede en reol, dukkede der spor op af en ubuden gæst. En skadedyrsbekæmper konstaterede, at det var en rotte - som det i øvrigt efterfølgende lykkedes en hund at opspore og fange. Butikken brugte det meste af en weekend på at rydde op, og kunne så åbne den følgende mandag igen.

Annonce

Café udsat for afpresning

I juli kom den kendte Café Underground i Skt. Clemens Stræde i klemme.

Det skete, da stedets ejer, Ann-Sophie Skyum, ifølge Ekstrabladet blev ringet op af en anonym mand, som krævede penge. I modsat fald ville han offentliggøre en video af rotter, som han påstod, at han havde filmet gennem vinduet til caféen.

Manden forlangte 6.000 kroner, men han fik ikke en krone, for ejeren ville ikke lade sig afpresse.

I stedet sendte manden optagelserne til Fødevarestyrelsen, som næste dag troppede uanmeldt op med videooptagelserne og lukkede stedet på grund af overhængende fare for kundernes sikkerhed.

Caféens ejer fik ifølge Ekstrabladet en bøde på 20.000 kroner for ikke at have lukket cafeen tids nok efter, at hun blev klar over, at der var rotter.

Ejeren forklarede efterfølgende avisen, at der hverken var rotter i caféen eller i produktionslokalerne, og at der var manipuleret med videooptagelserne. Derimod var der rotter i en kælderen, erkendte hun.

I juli i år var Fødevarestyrelsen på besøg på Luciano Pizza i Aarhus Vest. Fødevarestyrelsen, der fandt rottelort og bidemærker på stedet, endte med at tvangslukke pizzeriaet og udstikke en bøde på 30.000 kroner til ejeren fordi han ikke i tide havde underrettet myndighederne om, at han havde rotter i virksomheden.

Pizzeriaet er sammen med Café Underground og de øvrige erhvervsvirksomheder nævnt i denne artikel forlængst genåbnede.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce