Annonce
Aarhus

Royal deltagelse i racerløb med rugbrødsmotor: Prinsesse Athena debuterede i Classic Car Race for sæbekassebiler

Classic Race Aarhus startede med det traditionelle sæbekasseløb torsdag, blandt andet med deltagelse af prins Joachim og hans familie. Foto: Axel Schütt
40 hold var klar ved målstregen, da Classic Race Aarhus skød det traditionsrige sæbekasseløb i gang torsdag eftermiddag. Prins Joachim og hans familie var med ved sæbekasseløbet, hvor datteren Athena deltog for første gang.

AARHUS: Der blev heppet til den helt store guldmedalje, da de 40 hold i Classic Race Aarhus' sæbekasseløb stillede op på Strandvejen. Tribunen ved Stefans Hjemmet var helt fyldt med hujende skoleelever, der heppede på deres kammerater i løbet.

De har den seneste tid brugt timer på at bygge og pimpe de kreative sæbekassebiler, så de kunne være klar til dagens race, der blev afholdt for niende gang.

15 hold var repræsenteret i Gruppe 1, som var for børn i alderen 8 til 11 år, mens fem hold var med i Gruppe 2 for de 12 til 16-årige.

12 hold stillede op i kategorien Team Tvilling, hvor handicappede ræser med en hjælper, og så var der otte biler med i firma/familieklassen.

Annonce
Prins Joachims syv-årige datter, Athena, rullede i sin fars fodspor og deltog for første gang i Classic Race's løb for sæbekassebiler. Prins Joachim og storebror Henrik skubbede på. Foto: Axel Schütt

Prinsesse-debut

En af dem var den syvårige prinsesse Athena, der sad i sæbekassebilen, mens hendes bror, Henrik, og far, prins Joachim, agerede rugbrødsmotorer og skubbede på den sølvfarvede vogn.

Det var første gang, at prinsessen deltog i sæbekasseløbet.

- Prins Joachim har været med fra løbets år to, hvor han var 'starter', det vil sige den, der vifter med det sort-hvide flag. Efter nogle år deltog han selv med hans sønner prins Henrik og prins Felix, fortalte Poul Iversen, der står for sæbekasseløbet.

Denne gang gjorde Prinsesse Athena og kompagni det så godt, at de kom på en fjerdeplads i familiekategorien, hvor de måtte se sig overhalet af et andet 'kendis-hold', nemlig den tidligere Formel 1 og Le Mans kører, Jan Magnussen, der havde sin datter Millie ved rattet. Hun kom på en andenplads, mens Team Fuglsang kunne stille sig øverst på sejrsskamlen i familieklassen.

Kategorien Team Tvilling blev vundet af nummer 28, Sahra.

I Gruppe 1 var vinderen et privat hold, Team Holm, Stampe og Thomsen, mens Gruppe 2 blev vundet af Rudolf Steiner Vogn 2.

Fra 17. til 19. maj bliver rugbrødsmotorerne afløst af den mere brølende slags, når det egentlige Classic Race Aarhus løber af stablen. Også her er der royal deltagelse. Prins Joachim deltager selv fredag, lørdag og søndag i 65-klassen i sin flødefarvede Ford Lotus Cortina.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce