Annonce
Aarhus

Royal opmuntring: Frivillige i Aarhus får besøg af kronprinsessen

Kronprinsesse Mary gæster onsdag 30. januar Aarhus for at hilse på en række frivillige og deres projekter. Da Kronprinsessen var protektor for Aarhus som Europæisk Frivillighovedstad, har hun ønsket at vende tilbage for at møde flere af de frivillige og opleve aktiviteterne. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kronprinsesse Mary besøger Aarhus for at opleve en række projekter, hvor frivillighed og medborgerskab er i fokus.

AARHUS: Legestue for små børn på et plejehjem, voksne frivillige, hverdagsaktivister som indsamler skrald i naturen. Alle får de besøg af kronprinsesse Mary onsdag 30. januar.

Kronprinsessen besøger Aarhus for at opleve frivillighed og medborgerskab, som har været i fokus i Aarhus som Europæisk Frivillighovedstad 2018.

Kronprinsesse Mary var protektor for Aarhus som Europæisk Frivillighovedstad og stod for den officielle åbning. Kronprinsessen har ønsket at vende tilbage for at møde flere af de frivillige og opleve aktiviteterne.

Foreningen Samværd har taget initiativ til at lave legestuer på 13 plejehjem i Aarhus. Legestuerne fungerer som åbent hus, hvor forældre på barsel kan dukke op i et givent tidsrum hver uge for at deltage i babyrytmik med deres poder og de ældre på plejehjemmet. Initiativet er et af dem, der får besøg, når Kronprinsesse Mary kommer til Aarhus. Foto: Foreningen Samværd

Leg på plejehjemmet

Et af de steder kronprinsesse Mary skal besøge, er Plejehjemmet Trøjborg. Én gang om ugen er der åbent hus på plejehjemmet med rytmik for forældre, som vil tage deres babyer med til leg på plejehjemmet. Initiativtageren Esra Alici Pedersen har stiftet Foreningen Samværd og udbredt legestuerne til 13 plejehjem i Aarhus.

- Der er ingen tvivl om, at vi er afhængige af øjeblikke i vores travle hverdag, der gør os glade og giver mening. Den glæde og den gnist, der bliver tændt i de små babyers, forældres og ældres øjne til legestuerne, er magisk og livsbekræftende. Den følelse af fællesskab og samvær glæder jeg mig utroligt meget til at dele med kronprinsessen, udtaler Esra Alici Pedersen i en pressemeddelelse.

30. januar bliver legestuen afholdt hos naboen, Frivillighuset Trøjborg, så kronprinsesse Mary også får lejlighed til at opleve nogle af de mange muligheder, som frivillige har i huset, og blive præsenteret for deres mission om at skabe endnu større lokalt sammenhold.

Foreningen Vaskeriet har eksisteret siden januar 2017. Det mangfoldige vaskeri holder til i fællesvaskeriet i Brabrand Boligforenings afdeling Søvangen i Brabrand. 'Vaskeriet' leverer rent vasketøj til beboere i Søvangen og til kunder rundt omkring i hele Aarhus, men er også en øvebane for udviklingshæmmede, der gennem deres arbejde udvikler mod til at trives på en arbejdsplads. Foto: Vaskeriet
Annonce

Hverdagsaktivisme

Efter besøget på Trøjborg tager kronprinsessen til midtbyen, hvor Sager der Samler holder til i en baggård i Vestergade.

Herfra drives et samlingssted for hverdagsaktivister og borgerinitiativer.

Sager der Samler har eksisteret siden 2012 og er et hus for folk, som selv går i gang med at skabe projekter i fællesskab med andre.

Når kronprinsesse Mary kommer på besøg, vil hun blive præsenteret for tre initiativer; Vaskeriet, Social Sundhed og Waste Hunt.

- Vi glæder os til at møde kronprinsessen og vise hende eksempler på, hvordan den aktivistiske og entreprenante frivillighed er med til at forny samfundet nedefra, udtaler Morten Daus-Petersen, leder, Sager der Samler.

Siden sommeren 2018 har Waste Hunt inviteret på skraldejagt i Aarhus-området hver den første søndag i måneden, og alle kan være med. Waste Hunt er startet af Florence Martín (tv) og Tina Wulff Jespersen. Waste Hunt dokumenterer, hvilken type affald de finder og håber, at deres data kan være med til at skabe bevågenhed omkring affald, som ender i naturen. Foto: Axel Schütt
Annonce

Vigtig anerkendelse

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) er sammen med ældrerådmand Jette Skive (DF) og 1. viceborgmester Camilla Fabricius (S) værter for kronprinsesse Marys besøg.

- Det betyder rigtig meget for os alle, at kronprinsessen viser sin interesse og anerkendelse af det frivillige arbejde i Aarhus. På den måde er hun med til at give det et ekstra skub fremad efter afslutningen på Europæisk Frivillighovedstad i Aarhus, udtaler Jacob Bundsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce