Annonce
Aarhus

Royal overraskelse: Kronprinsen løb DHL

24 minutter og 4 sekunder lød den royale tid på. Foto: Aarhus Motion
Kronprins Frederik dukkede pludselig op til onsdagens DHL-stafet.

AARHUS: Der var royal overraskelse til de mange motionister til DHL-stafetten onsdag - pludselig dukkede Kronprins Frederik nemlig op og løb med rundt i området omkring Mindeparken og Tangkrogen.

Det var ikke annonceret på forhånd, og det var ifølge eventchef for DHL-stafetten, Jeanette Sørensen, helt efter planen.

- Det betyder rigtig meget. Og det betyder meget, at han kan deltage på lige fod med alle andre. Det var hans ønske, at det skulle være sådan, siger hun til TV2 Østjylland.

Ifølge TV-2 Østjylland skulle kronprinsen have løbet sammen med nogle gamle venner fra Aarhus og have gennemført løbet i tiden 24 minutter og 4 sekunder.

Udover Kronprins Frederik havde omkring 15.000 mennesker taget kondiskoene på og gik eller løb de fem kilometer. DHL-stafetten fortsætter torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce