Annonce
Aarhus

Royale råd: Kronprinsen taler om at være en god leder

Kronprins Frederik stod for den officielle åbning af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet 23. maj 2018. I maj fortæller han om ledelse på samme sted. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Scanpix 2018

Stor konference om ledelse på Aarhus Universitets nye forskningscenter.

AARHUS: Kronprins Frederik har ikke alene en officersuddannelse i Forsvaret. Han er også leder for sit personale i det daglige. Og netop det at være leder fortæller kronprinsen snart om på Aarhus Universitet.

Det sker, når det nye Kronprinsens Forskningscenter lægger hus til sit første seminar, hvor mange andre markante ledere er med: EU-kommissær Margrethe Vestager, direktør Morten Albæk og minister for offentlig innovation Sophie Løhde samt forskere, ledere, politikere og meningsdannere.

Det foregår 23.-25 maj, og kronprinsen er med om fredagen. Lørdag er der mulighed for ledelsestræning på mindre hold.

Konferencen, der hedder "Matchpoints Seminar 2019", henvender sig til ledere og til dem, der uden formel lederkasket bidrager til at løse ledelsesopgaver samt folk med generel interesse i ledelse. Konferencen vil kombinere den nyeste ledelsesforskning med praktikeres erfaringer.

Annonce

Centret og seminaret

Kronprinsens Forskningscnter på Aarhus Universitet blev indviet i maj 2018. Kronprins Frederik stod for den officielle åbning.Matchpoints Seminar 2019 om ledelse finder sted 23.-25. maj. Der er plads til 400. Tilmelding og mere på http://matchpoints.au.dk/.

Aarhus Universitet holder Matchpoints Seminar i samarbejde med centret, Aarhus Kommune og Folkeuniversitetet. MatchPoints Seminar er en tilbagevendende begivenhed og har forskellige temaer fra år til år.

Kan inspirere hinanden

- God ledelse kan ikke sættes på formel. Det er ikke det samme at være pædagogisk leder i en daginstitution som at være leder på en politistation, men man kan lære af hinanden, og private og offentlige ledere kan inspirere hinanden, siger professor Lotte Bøgh Andersen fra Aarhus Universitet.

- I det offentlige står vi i det dilemma, at ressourcerne bliver færre, men behovet for at styrke arbejdsmiljø og andre gode ting bliver større. Alligevel skal lederne turde både sætte retning og give mening, siger Niels Højberg, stadsdirektør i Aarhus.

Ambitionen med "Kronprins Frederiks Center for Offentlig ledelse" er at lave international topforskning, som skal gøre en klar forskel i de offentlige organisationer.

Det hører under Institut for Statskundskab, hvor kronprinsen selv blev uddannet cand.scient.pol. i 1995.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce