Annonce
Kultur

Royalt besøg: Dronningen skal se ballet på Djursland

Dronning Margrethe har i flere omgange gæstet Møllerup Gods i forbindelse med besøg af Verdensballetten. Det gør hun igen i år. Arkivfoto
Dronning Margrethe bliver blandt gæsterne ved Verdensballettens forestilling på Møllerup Gods. Det er langt fra første gang, at dronningen gæster godset på Djursland for at se ballet.

MØLLERUP: Dronning Margrethe har meldt sin ankomst ved Verdensballettens forestilling på Møllerup Gods på Djursland.

Dronningen har også tidligere deltaget i arrangementet, der i år finder sted lørdag 13. juli.

- Det er en stor glæde, at H.M. Dronningen vil overvære Verdensballetten på Møllerup, og vi ser frem til at kunne præsentere endnu et spændende og varieret program i Møllerups hyggelige rammer, forklarer godsejerinden Anne Sophie Gamborg, der sammen med sin mand, Stig Gamborg, holder dronningen med selskab under besøget.

Det er ottende gang, at Møllerup Gods åbner dørene for et arrangement fuld af kulturelle indslag og en lang række verdensstjerner.

I løbet af årene har Dronning Margrethe og Prins Henrik flittigt overværet og engageret sig i forestillingerne.

Den royale familie har nære forbindelser til godsejerparret, der er i familie med dronningens tidligere hofdame og gode veninde, Lena von Lüttichau.

I 2017 var Prins Henriks ballet Côte á côte på programmet i en revideret udgave med kostumer, som matchede Prins Henriks ønsker. Côte á côte er skabt over et digt som Prins Henrik skrev til H.M. Dronning Margrethe.

Annonce

Møllerup Gods

Møllerup Gods blev kendt fra DR tv-serien "Godsejerne", som blev vist på DR i 2015 og 2016.

Møllerup Gods råder over 400 hektar jord med land- og skovbrug samt flere aktiviteter, blandt andet udlejning af huse og Hubertus Kroen. Kroen kan lejes ud som feriehus til ferie, fest og firmaarrangementer.

Møllerup Gods dyrker hamp til blandt andet fødevare, hudpleje og medicin.

Endelig er Møllerup Gods vært for årlige sommerbesøg af Verdensballetten.

En stor sommerevent

Verdensballetten er et af Danmarks største kulturelle sommerevents.

Den samler publikum over hele landet, når verdenskendte dansere og musikere udspiller deres talent under åben himmel på blandt andet Møllerup Gods.

Flere af stjernerne ved dette års ballet har danset på Møllerup Gods flere gange, men gæsterne kan også se frem til to nye danske indslag. Den danske sopran Denise Beck debuterer på Møllerup Gods og skal blandt andet synge sammen med Verdensballettens kunstneriske leder Jens-Christian Wandt.

Desuden kan gæsterne se frem til en solooptræden med den talentfulde Marian Walter, der er koreograferet af den unge Tobias Praetorius, der har sin daglige gang på Den Kgl. Ballet i København.

- Igen i år kommer Verdensballetten med et program, som både tiltaler feinsmeckeren og novicen inden for ballet og opera, fortæller Anne Sophie Gamborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce