Annonce
Navne

Rude Strand Prisen til chefredaktør

Erik Bjerager fik med Rude Strand Prisen 2019 også værket ”Sneglefart”, skabt af multikunstneren Ole Grøn, Kysing. Værket skal skildre mennesket som en del af naturen og samtidig i modspil til naturen. Foto: Rude Strand Højskole
Annonce

Chefredaktør Erik Bjerager, Kristeligt Dagblad, er blevet hædret med Rude Strand Prisen 2019.

Prisen gives til ”En person, forening, organisation eller virksomhed, som i tale, skrift eller handling har kæmpet for dannelse, ordentlighed, respekt og tolerance og dermed stimuleret vores lyst til at tage aktivt medansvar for demokratiet i Danmark”.

Overrækkelsen skete lørdag 14. september i forbindelse med Seniorakademiets årlige konference på Rude Strand Højskole ved Odder. Motivationen for, at Erik Bjerager skulle modtage prisen, lød:

”Gennem 25 år som chefredaktør har Erik Bjerager formået at udgive, udvikle og styrke Kristeligt Dagblad som en enestående bastion i kampen for ytringsfrihed, ordentlighed, lødighed og menneskelighed i en medieverden præget af overfladiskhed, kynisme og manipulation. Med ambitionen om at skabe en avis, som han selv har kaldt ”et dagligt højskoleophold”, har Erik Bjerager gjort tro, etik og eksistens til forsidestof og har med vedholdende og grundig journalistik bidraget til folkeoplysningen, den levende debat og det danske demokrati.”

Rude Strand Prisen består af et værk af en kunstner fra højskolens lokalområde og et kontant beløb på 8300 kroner, der refererer til lokalområdets postnummer.

Med sig hjem kunne Erik Bjerager derfor tage værket ”Sneglefart”, skabt af multikunstneren Ole Grøn. Skulpturen er inspireret af oldegyptisk billedsprog og dansk bronzealder og skabt i samarbejde med den lokale smedevirksomhed Stærmose Industri.

Prisen kan ikke søges, men uddeles af den initiativgruppe, der har stiftet Seniorakademiet og tilrettelagde konferencen, hvor den blev uddelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Coronavirus

Live: Fødevarestyrelsen afviser at give millioner til corona-minkprojekt

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce