Annonce
forside

Rumæner dømt for voldtægt i baggård

Arkivfoto: Scanpix

Afslørende små implantater på voldtægtsmandens penis nævnt i dommens præmisser.

En 32-årig rumæner blev i dag fundet skyldig i grov voldtægt mod en 37-årig dansk kvinde i en baggård i det centrale Aarhus. En enig domsmandsret idømte ham to års ubetinget fængsel efterfulgt at udvisning fra Danmark for altid. Han fastholdt via tolk, at han var uskyldig, og ankede på stedet til Landsretten.

Annonce

Efter godt tre måneders varetægtsfængsling ville den dømte sættes på fri fod, mens han venter på, at landsretten finder plads til hans sag i kalenderen. Men det afviste byretsdommeren. Den 32-årige har på det nærmeste vagabonderet i Danmark siden september sidste år og boet det meste af tiden på varmestuen hos Kirkens Korshær . Med så perifer tilknytning til Danmark er der betydelig risiko for, at han med en fængselsdom hængende over hovedet forsvinder ud af landet ved først givne lejlighed, mente dommeren.

Voldtægten fandt sted en tidlig morgen i november sidste år. Det var en sag, hvor påstand stod mod påstand. Den 37-årige kvinde hævder, at hun blev brutalt voldtaget op ad en mur, mens to af den dømtes landsmænd hjalp ham med at holde hende og trække tøjet af hende. Omvendt har den 32-årige under hele sagen fasthold, at han intet som helst seksuelt har haft med kvinden at gøre – hverken med tvang eller frivilligt.

Ingen dna-spor eller gynækologiske kvæstelser har kunne underbygge voldtægtsanklagen. Men et par dage efter forbrydelsen blev der optalt 23 blodunderløbne mærker og rifter fordelt over det meste af kvindens krop. Kvæstelserne understøtter hendes forklaring om voldtægt, og at hun periodisk havde været bevidstløs, sagde retsformanden.

Det blev også lagt til grund for dommen, at kvinden kunne fortælle retten, at den 32-årige havde tatovering og små implantater – "knopper" – under huden på penis, oplyste dommeren.

Retten fandt kvindens forklaring om voldtægt troværdig og forkastede rumænerens påstand om uskyld.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce