Annonce
Aarhus

Rumænsk mand anholdt med falsk id: - Jeg hedder altså Maja

Arkivfoto: Scanpix
En 34-årig mand skal torsdag fremstilles i retten i Aarhus, efter han nægtede at betale for bussen og udgav sig for at være en kvinde, der hedder Maja.

AARHUS: Et par vagter i en bybus i Aarhus måtte onsdag klokken 15.42 ringe til politiet, da de havde fanget en blind passager i bussen, som ikke ville give sig til kende.

Manden nægtede at betale for bussen, og da han skulle vise sit id til vagterne, viste han dem et sygesikringsbevis tilhørende en kvinde ved navn Maja.

Og den var god nok - fortalte han efterfølgende til politiet - han hed Maja, og sygesikringsbeviset var hans.

Den købte betjentene dog ikke, og manden blev anholdt og taget med på stationen, hvor de fandt ud af, at "Maja" i virkeligheden var en 34-årig rumæner uden dansk statsborgerskab.

Manden blev derfor sigtet for at bruge falsk id, og man fandt også en mindre kniv på manden, som han ligeledes blev sigtet for at besidde.

Derudover blev han sigtet for ulovlig omgang med hittegods ved at have taget sygesikringsbeviset fra et ukendt sted.

Manden bliver fremstillet i Retten i Aarhus torsdag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce