Annonce
Navne

Rune Kilden får Det gyldne Søm

Rune Kilden modtog torsdag en stor pris, nemlig Byggesocietetets hæderspris "Det Gyldne Søm". Foto: Axel Schütt

Årets modtager af Byggesocietetets hæderspris Det Gyldne Søm er byudvikler og iværksætter Rune Kilden, Aarhus, som fik prisen overrakt torsdag eftermiddag.

- Byggesocietetet ønsker med tildelingen af Det Gyldne Søm at anerkende Rune Kildens mangeårige arbejde med byudvikling i Aarhus. Udover ikoniske byggerier som Lighthouse og Pakhusene på Aarhus Ø har han med sin forståelse for at skabe liv mellem husene forvandlet byens havneområde til en attraktiv bydel, siger landsformand i Byggesocietetet Tony Christrup.

Rune Kilden har de seneste år slået sit navn fast med forvandlingen af Aarhus Ø. Udover markante byggerier som Lighthouse og Pakhusene på den yderste sydspids er det seneste projekt AARhus indbegrebet af Kildens måde at tænke byudvikling på.

Annonce

Udover en ikonisk form er byggeriets funktion tænkt med fra start- beboerhuset skal ses som den forlængede stue og det beplantede gårdrum og de små badehuse giver udeliv midt i Aarhus, lyder det i en pressemeddelelse.

- Og netop det byggede miljø og vigtigheden af at skabe liv mellem husene er kendetegnende for Rune Kildens udviklingsprojekter. Den århusianske iværksætter har tidligere arbejdet med midlertidig udnyttelse af byens rum som et strategisk værktøj til at gøre en ny bydel attraktiv. Og med projekterne på Aarhus Ø, må han siges at være lykkedes. Aarhus er en by med en nyvunden selvforståelse og en tro på fremtiden, hvor imponerende bygningsværker, betagende arkitektur og et spirende byliv præger bybilledet. Rune Kilden har med sine visioner for udviklingen af Aarhus om nogen været med til at bringe den selvforståelse tilbage, siger Tony Christrup.

- Jeg tror tiden er meget moden til, at vi sætter fokus på, at byudvikling er en teamsport. De bedste projekter bliver skabt i samspillet mellem dygtige rådgivere, kommunerne og en bygherre, der sætter det rigtige hold. Derfor er jeg ekstra stolt af at modtage denne pris, der sætter fokus på netop min rolle som bygherre i projekterne, siger Rune Kilden.

Det er 39. gang, at Byggesocietetet uddeler Det Gyldne Søm. Hædersprisen består udover et gyldent syvtommer søm også af en illustration af den britisk kunster Daniel van der Noon, der med sin detaljerige streg har skitseret arkitektur og byggeri fra hele Danmark.

/LAS

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce