Annonce
Sport

Russer overrasker og sender Pliskova ud af Australian Open

Issei Kato/Reuters
Verdens nummer to slutter sig til rækken af topnavne, der er ude af Australian Open efter tredje runde.

Den tjekkiske tennisstjerne Karolina Pliskova, der ligger nummer to på verdensranglisten, er ude af Australian Open efter tredje runde.

Det sker efter et overraskende nederlag til 30.-seedede Anastasia Pavlyuchenkova natten til lørdag dansk tid.

Russiske Pavlyuchenkova vandt kampen i to sæt med cifrene 7-6, 7-6. Det er russerens første sejr over tjekkiske Pliskova.

Sejren er stadig ikke helt sunket ind hos den 28-årige russer.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Selvfølgelig er jeg rigtig glad, men jeg kommer ikke til at forstå det før senere, siger hun efter kampen ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Det var rigtig sjovt, og jeg nød kampen meget, tilføjer hun.

Pavlyuchenkova skal møde den tredobbelte grand slam-vinder Angelique Kerber i fjerde runde.

Pliskovas exit er det seneste i en række af store topnavne, der overraskende tidligt er slået ud af Australian Open.

Hun slutter sig dermed til Naomi Osaka, der vandt Australian Open sidste år, og Serena Williams, som i år heller ikke nåede længere end til turneringens tredje runde.

Ligeså gik det for danske Caroline Wozniacki, der i tredje runde tabte til tunesiske Ons Jabeur, hvilket samtidig markerede afslutningen på danskerens tenniskarriere.

Tredjeseedede Simona Halep undveg til gengæld at blive offer for en overraskelse i tredje runde. I overbevisende stil spillede hun sig videre ved at slå Yulia Putintseva med 6-1, 6-4.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce