Annonce
Kultur

Russisk verdensstjerne melder sin ankomst i Aarhus: Slår normalt sine folder på de største scener

Den russiske sopran Anna Netrebko og manden, tenoren Yusif Eyvasov, skal synge i Aarhus til næste år. Foto: Musikhuset Aarhus
Musikhuset Aarhus kan til næste år præsentere den russiske sopran Anna Netrebko, som kan opleves sammen med Aarhus Symfoniorkester i forbindelse med Musikhusets jubilæumsprogram.

AARHUS: En af de helt store stjerner på den internationale operascene har meldt sin ankomst i Aarhus til næste år.

Det er Musikhuset Aarhus, der kan præsentere den russiske sopran Anna Netrebko i Symfonisk sal 25. februar, hvor hun kan opleves i selskab med Aarhus Symfoniorkester som en af del af Musikhusets jubilæumsprogram.

- Det er en kæmpe fornøjelse at kunne præsentere en af operaverdenens største ikoner for publikum her i Aarhus. Anna Netrebko har sunget på alle de store scener i verden og er virkelig en diamant i verdensklasse. Hun har en blændende vokal, der spiller på hele følelsesregistret og synger, så det går lige i sjælen. Det bliver en oplevelse af de helt store, siger Jeppe Uggerhøj, der er kunstnerisk chef for Musikhuset Aarhus.

Annonce


Det er en kæmpe fornøjelse at kunne præsentere en af operaverdenens største ikoner for publikum her i Aarhus.

Jeppe Uggerhøj


Den russiske sopran synger til koncerten sammen med sin husbond, tenoren Yusif Eyvasov. Begge sangere slår normalt deres folder på de største scener i verden såsom Metropolitan-operaen, Wiener Staatsoper og La Scala, og deres samspil er sublimt.

Til koncerten vil de to stjerner synge arier og duetter fra Pucchini samt uddrag fra La Gioconda af Ponchielli, Adriana Lecouvreur af Cilea og musik af Verdi, heriblandt musik fra Othello.

Del af stort program

Koncerten er som nævnt en del af det store jubilæumsprogram for Musikhuset næste år, hvor det fylder 40 år. Det er kun en uge siden, at Musikhuset kunne offentliggøre en donation på tre millioner kroner fra Det Obelske Familiefond. Penge som skal vær emed til at sikre store klassiske verdensnavne til Aarhus. En kategori, som Anna Netrebko i den grad tilhører.

Hun tilslutter sig rækken af store stjerner, som har gæstet Musikhuset de seneste år. Af andre internationale verdensnavne kan nævnes Daniel Barenboim, Placido Domingo, Joshua Bell, Patricia Petibon, Angela Gheorghiu, Gideon Kremer og ikke mindst det verdensberømte symfoniorkester, Wiener Philharmonikerne, der denne sommer gæster Musikhuset og giver koncert i Symfonisk sal.

Billetsalget til koncerten med Anna Netrebko, Yusif Eyvasov og Aarhus Symfoniorkester begynder torsdag den 29. april kl. 10.

Billetter kan købes på Musikhusets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF ændrer i historiebøgerne: - Det er respektløst over for tidligere spillere

Annonce