x
Annonce
Sport

Rusten Kim Clijsters får klø i opsigtsvækkende comeback

Kevin Lamarque/Reuters
Efter mere end syv års pause er Kim Clijsters tilbage på tennisbanen, men comebacket fik en hård start.

Med et wildcard i bagagen var den tidligere belgiske verdensetter og grand slam-vinder Kim Clijsters rejst til Dubai for at genoptage en tenniskarriere på højeste niveau efter mere end syv års pause.

Annonce

Comebacket blev dog i første omgang kortvarigt. I første runde af Dubai Duty Free Tennis Championships tabte den 36-årige, rustne belgier med 2-6, 6-7 til spanske Garbiñe Muguruza.

Lodtrækningen havde ikke været helt god ved Clijsters med en åbningskamp mod Australian Open-finalisten Muguruza. Men Clijsters nåede at bide fra sig til slut.

Kampen startede svært for den firedobbelte grand slam-vinder fra Belgien. Rusten i spillet var til at få øje på, selv om hun også ved nogle lejligheder viste sin eminente teknik.

Hun blev brudt allerede i første serveparti, og hun havde generelt problemer med sine server.

Det affødte blandt andet fem dobbeltfejl i første sæt, og den spanske modstander, som har to grand slam-titler på CV'et, brød Clijsters' serv to gange på de syv breakbolde, hun tilspillede sig i første sæt.

Først nede 2-5 fik Clijsters sin første breakbold. Tre af slagsen faktisk. Men Muguruza servede sig ud af problemerne og tog sættet hjem uden besvær.

At syv års pause og en alder på 36 år sætter sig på hurtigheden er ikke overraskende. Og det var i hvert fald tydeligt, at det har sat sig på Clijsters.

Hun havde svært ved at følge med i 26-årige Muguruzas tempo og lavede mange uprovokerede fejl.

Efter to servegennembrud fra andet sæts start lykkedes det Clijsters at bryde rent ved 0-3. Det igangsatte lidt af en spillemæssig nedsmeltning for Muguruza.

En række spanske fejl bragte Clijsters tilbage i kampen. Pludselig stod det 4-4, Clijsters fik selvtillid og hendes forhånd begyndte at lyne.

Det bragte andet sæt ud i en tiebreakafgørelse, hvor Muguruza tog sejren på sin anden matchbold.

Clijsters var også væk fra tennis i to år mellem 2007 og 2009 og gjorde et imponerende comeback dengang. Blandt andet slog hun Caroline Wozniacki i US Open-finalen i en af sine første turneringer tilbage.

Belgieren ligner ikke en spiller, der er på vej til et ligeså imponerende comeback, selv om hun i kampens slutning viste lidt tænder.

Hendes CV kan ingen imidlertid pille ved. Det indeholder hele 41 WTA-titler i single - heraf fire grand slam-titler (tre US Open-sejre samt Australian Open i 2011).

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce