Annonce
Aarhus

Rustne hylder og beskidt bar: Populær Aarhus-café får bøde og sur smiley

Løve's Bog- og Vincafe har fået en sur smiley i vinduet. Arkivfoto: Kim Haugaard
Det kneb med rengøringen og vedligeholdelse hos Løve's Bog- og Vincafé, da fødevarestyrelsen senest var forbi. Ejer ærgrer sig på flere måder over besøget.

Opdatering: Caféen har siden fået en glad smiley igen efter et besøg 29. januar.

AARHUS: Det var ikke de store smil, der blev delt ud, da Fødevarestyrelsen var forbi den populære midtby-café Løve's i Nørregade 32 i Aarhus.

Både vedligeholdelse af inventaret og ikke mindst rengøringen haltede ved kontrollen, der fandt sted 9. december.

"Virksomhedens barområde og lager er ikke tilstrækkeligt renholdt. Der er belægninger, spindelvæv og produktrester af ældre dato imellem ovnen og opvaskemaskine og mørke belægninger på gulvet og på fodpaneler, i både køkken og barområde," lyder det blandt andet i rapporten.

Problemerne med rengøringen har derfor kostet caféen en bøde på 5.000 kroner samt en sur smiley.

Løve's Bog- og Vincafé fik desuden indskærpet, at de skal vedligeholde lokaler, hvor der opbevares fødevarer bedre, fordi man fandt hylder i køleskabet, der var rustne.

Annonce

- Selvfølgelig retter vi op

Det var på alle måder et besøg, som man ærgrer sig over på caféen.

- De kom dagen efter personalejulefrokosten og sagde, der var beskidt. Vi spurgte derfor, om de ikke kunne komme en anden dag, men det måtte de ikke, fortalte de, lyder det fra Kenny Brandt, der ejer restaurationen.

- Selvfølgelig retter vi op på de ting, der er blevet nævnt. Men styrelsen kunne godt være mere samarbejdsvillige. Jeg har været erhvervsdrivende siden 2008, og jeg har aldrig oplevet en kontrol som denne før, og de kunne godt forstå, at jeg ikke var tilfreds med det, siger han videre.

Han ærgrer sig over, at der ikke var nogen forståelse for, at restaurantens stand på kontroltidspunktet ikke afspejler det normale rengøringsniveau.

- Jeg gider ikke, der skal være en eneste finger at sætte på noget, men jeg kunne godt ønske mig, at myndighederne ikke var så firkantede, når de kom forbi, siger Kenny Brandt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce