Annonce
Aarhus

Ruteændring på årets løbebegivenhed i Aarhus: Det kan blive rekordernes dag

Aarhus City Halvmarathon har ændret på årets rute. Arkivfoto: Kim Haugaard
Aarhus City Halvmarathon har lavet om på årets rute, så den bliver noget fladere end normalt. Arrangøren arbejder med forskellige scenarier til den store løbefest, der efter planen skydes i gang 13. juni.

AARHUS: Årets udgave af Aarhus City Halvmarathon kan blive det helt store rekordår for de mange deltagere.

I de foregående udgaver af det populære motionsløb skulle løberne igennem en del stigninger i begyndelsen af løbet inden de drejede fra ved Botanisk Have og løb ned mod midtbyen. En indledning, der for nogle har kostet vigtige minutter på løbeuret.

Sådan bliver det ikke i år.

Annonce

Her drejer feltet nemlig fra ved Værkmestergade og fortsætter ned mod Bruuns Galleri i stedet for at give sig i kast med stigningerne.

Efter at have passeret Badeanstalten 'Spanien' og Kystvejen, tager ruten feltet med videre op mod Sønder Allé og forbi Rådhuset og startområdet, inden de fortsætter på den lange rute.


Seværdighederne er stort set de samme som på den gamle rute, men med ændringerne bliver det lidt lettere for byens andre trafikanter, fordi Ringgaden ikke skal lukkes af så længe som ellers

Henrik Lassen


Samlet set er det fem kilometer, som er blevet ændret, ligesom antallet af højdemeter er reduceret med 10 procent.

- Seværdighederne er stort set de samme som på den gamle rute, men med ændringerne bliver det lidt lettere for byens andre trafikanter, fordi Ringgaden ikke skal lukkes af så længe som ellers, fortæller Henrik Lassen, som er eventkoordinator hos Aarhus Motion.

Så lidt ballade som muligt

Under normale omstændighederne kunne dele af Ringvejen været lukket i op mod en time, før hele feltet havde drejet fra ved Botanisk Have. Nu bliver det et væsentligt kortere stykke og dermed mindre til gene for byens andre trafikanter.

På den resterende del af ruten bliver løbet desuden centreret omkring indre by, men får en klar linje gennem byen, så den kollektive trafik ikke går helt i stå under afviklingen af det store løbearrangement.

- Vi vil gerne være til så lidt gene som muligt, så vi ikke laver for meget ballade, men stadig skaber en stor oplevelse for løberne og dem der ser på, siger Henrik Lassen.

Aarhus Motion har ændret fem af kilometerne på den 21,1 km lange rute og fjernet en del af rutens højdemeter. Grafik: Aarhus Motion

Men det giver vel også en endnu hurtigere rute?

- Det må blive en hurtigere rute, når vi piller højdemeterne fra. Der var alligevel en del stigningerne op til Botanisk Have, siger han.

Annonce

Planer for forskellige scenarier

Eventchef ved Aarhus Motion, Jeanette B. Sørensen fortæller, at Aarhus Motion arbejder målrettet på, at den store løbefest 13. juni bliver en realitet. Hvordan arrangementet i sidste ende kommer til at se ud, afhænger af de udmeldinger som kommer fra myndighederne i forhold til større arrangementer.

Aarhus Motion har dog en række alternative planer til hvordan de kan tilpasse sig de kommende krav.

- Vi er generelt positive over, at det generelle forsamlingsforbud ophæves 11. juni, to dage før vores eget arrangement. De andre detaljer og kravene fra myndighederne kender vi ikke til endnu, men vi har forskellige planer i forhold til de scenarier, der kan komme. Vi kommer formentlig til at sende løberne afsted i flere grupper end normalt, siger Jeanette Sørensen og tilføjer, at Aarhus Motion i efteråret havde gode erfaringer med at lave mindre løb, hvor deltagerne var delt op i grupper af 50.


De andre detaljer og kravene fra myndighederne kender vi ikke til endnu, men vi har forskellige planer i forhold til de scenarier, der kan komme. Vi kommer formentlig til at sende løberne afsted i flere grupper end normalt

Jeanette Sørensen


Lige nu er der 7.400 tilmeldte til årets udgave af Aarhus City Halvmarathon. En stor del af deltagerne er løbere fra sidste år, som har ført deres billet videre til 2021.

- Løberne har heldigvis valgt at blive hos os, så vi skal ikke ud og starte fra bunden. Jeg tror flere kan begynde at se lys for enden af tunnelen. Normalt har vi haft mange tilmeldinger i januar, men dem har vi ikke haft i år, men de begynder forhåbentligt at komme ind nu, siger eventchefen.

Årets udgave af Aarhus City Halvmarathon bliver den niende udgave af løbet.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3-4000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen efter tredje sejr i træk: - Det var absolut sidste udkald for os at vi kom i gang

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Alarm 112

Spritny Volvo komplet udbrændt: - Så voldsom en brand bryder jo ikke bare ud af sig selv

AGF

Med fart skal land bygges: Mustapha Bundu gør AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Ung bilist uden kørekort standset for fjerde gang i år: Nu er hans bil beslaglagt

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Debat

Vi skal ikke presse familierne ind i et planøkonomisk regneark: Lad os give børn og forældre det frie valg mellem privatskole og folkeskole

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Kvinde sigtet for vold mod 9-årig dreng: Hev fat i hans hår og arm, fordi han råbte ind i en udluftningskanal

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

AGF

Tre på stribe: AGF nærmer sig top seks efter sejr over Sønderjyske

Byudvikling For abonnenter

Søren har boet nær stranden i Risskov hele sit liv: Støj og nybyggeri er blevet for meget for ham

Alarm 112

Hjort skudt med bedøvelsespil i dyrehaven: Politiet søger vidner

Annonce