Annonce
Aarhus

Rutebiler på første etage - letbane i kælderen

Tue og Lullu har mistet deres familiehund, fordi hunden løb væk og endte på et internat. Inden familien fik afhentet hunden, var den ved en fejl blevet aflivet! Om 3,5 år flytter bustterminalen op til Bruuns Galleri. Hvad skal der så være på grunden, hvor busserne holder i dag? Det spørger vi en række århusianske byggematadorer om. skal bruge et friskt billede fra busstationen.

Magistraten siger ja til samarbejdsaftale, der skal give Aarhus en ny busterminal.

Hvis pengene passer. Hvis planlægningen lykkes. Så får Aarhus i 2015 en helt ny busterminal. En tredækker med Grenaabanen i kælderen sammen med en splinterny letbane. Aarhus Stiftstidende giver her et bud på, hvordan den i store træk kan komme til at se ud.

Magistraten siger ja til samarbejdsaftale, der skal give Aarhus en ny busterminal.

På første etage kører rutebilerne ind og ud fra Ny Banegårdsgade på en ny bus­terminal. Passagererne - de kan gå lige direkte ind i hovedbanegården og derfra videre ned på perronerne.

På anden etage trækker shopperne dankortet i en af de 30 nye butikker, Bruun's Galleri har udvidet shopping­centret med.

Annonce

Magistraten - de fem rådmænd samt borgmesteren - sagde mandag i samlet flok ja til at lade Aarhus Kommune fortsætte samarbejdet med DSB Ejendomsudvikling A/S og Steen & Strøm Danmark A/S, der ejer ­Bruun's Galleri.

De tre parter har lavet en samarbejdsaftale, der skal ende med en helhedsplan for de tre etager, der skal opføres øst for Aarhus H. Samt en plan for byudvikling på grunden, hvor den gamle rutebilstation bliver overflødig.

Aftalen indebærer, at flere planlægningshold indbydes til at komme med ideer. De skal så afprøves, så det endelige forslag kommer til at ­indeholde de bedste elementer fra de forskellige forslag.

Budgettet for gennemførelse af helhedsplanlægningen er på tre millioner kr. Udgiften fordeles sådan, at Steen & Strøm Danmark A/S betaler 20 procent. DSB Ejendomsudvikling og Teknik og Miljø ­betaler hver 40 procent. Teknik og Miljø råder over en ­opsparing, hvor de 1,2 millioner kr. kan tages fra.

Samtidig med, at planen for hele området laves, går Teknik og Miljø, DSB og Midttrafik i gang med at lave et forslag til indretning af selve busterminalen.

Først da. Først når planlægningen er lavet, har de tre ­parter et præcist billede af projektets økonomi. Og først på det tidspunkt bliver der taget endelig stilling til, om Aarhus skal have en ny busterminal.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Debat

Vores by bliver fattig uden almene boliger: Der er plads til flere

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Annonce