Annonce
Håndbold

Rutinen sejrede på Fælleden

Mathias Smed og Skanderborg forsvaret kæmpede for at få styr på gæsternes Sebastian Skube. Det lykkedes aldrig helt. Foto: Ole Nielsen
Bjerringbro-Silkeborg fik afviklet lokalopgøret mod Skanderborg på deres præmisser og hentede slutspillets første sejr, 33-29.

HÅNDBOLD: Skal man have fat i mastodonterne fra Bjerringbro-Silkeborg, så skal de defensive dyder være i orden. Holdet lader sig sjældent forhaste, men spiller gerne tålmodigt og til tider i et nedsat tempo for at finde den rigtige situation, hvor de skruer et hak op for hastigheden og sætter sig igennem.

Det var publikum i Skanderborg Fælledhal vidne til flere gange torsdag aften, hvor hjemmeholdet kæmpede bravt for at kunne kontrollere sin modstander. Det lykkedes aldrig helt.

Bjerringbro-Silkeborg vandt kampen 33-29.

Skanderborg var nede med fire ved pausen, 14-18, og selvom der blev tætnet i defensiven i anden halvleg, så var den rutinerede ”storebror” fra Silkeborg altid lige et skridt foran.

Midtvejs i anden halvleg havde Skanderborg mulighed for at komme på minus en, 25-26, men for første gang i halvlegen svigtede den ellers så scoringssikre Morten Balling fra straffelinjen.

I stedet kunne gæsterne kunne smide en ekstra bold i nettet og på ny skabe afstand.

Og sådan fortsatte det egentlig.

Skanderborg kæmpede bravt og var lige ved, men måtte se sig slået af et bundrutineret BSV-hold, der fik afviklet kampen lige efter drejebogen og stille og roligt fik sikret den sejr, der bringer dem i en komfortabel position i slutspillets pulje to.

Med sejren er Bjerringbro-Silkeborg oppe på tre point, mens GOG er forrest i puljen med fire point.

Både Skanderborg og Århus Håndbold har nul point.

Annonce

Slutspil, pulje 2

Skanderborg-Bj.bro/Silk. 29-33 (14-18)
Skanderborg: Cornelius Kragh 8, Marcus Mørk 5, Morten Balling 5, Nikolaj A. Nielsen 3, Mads Kalstrup 3, Jonas Samuelsson 2, Lars Skaarup 1, Mathias Smed 1, Mathias Bitsch 1.
Bj.bro/Silk.: Johan Hansen 11, Sebastian Skube 5, Nikolaj Øris Nielsen 4, Jesper Nøddesbo 4, Jacob Lassen 3, Rasmus Jensen 2, Michael V. Knudsen 2, August Pedersen 1, Mads Øris Nielsen 1.
Udvisninger: Skanderborg 2, Bj.bro/Silk. 5.

Ros til modstanderen

- Vi tog nogle initiativer defensivt undervejs. Du kan altid diskutere om vi gjorde det helhjertet nok, men hver gang vi forsøgte noget, så mislykkedes det, eller vi kan vende det og sige, at BSV lykkedes med deres. Angrebsmæssigt gjorde vi det flot, men vi må også sige, at samarbejdet mellem forsvar og målmænd skal blive lidt bedre end i dag, sagde Skanderborg-træner Nick Rasmussen efter kampen.

Forsvarsstyrmand Mathias Smed nikkede anerkendende til gæsternes playmaker Sebastian Skube, som var alle vegne i angrebet.

- De er gode til at spille det her to mod to spil, Sebastian Skube og deres stregspillere. Han kan bevæge sig på et kæmpe område og er utrolig eksplosiv, hvilket gør det virkelig svært at stoppe. Samtidig lægger stregspillerne nogle gedigne screeninger, så det er virkelig svært at komme rundt om dem. Det fik vi ikke løst i dag. Det blev vores akilleshæl, sagde Smed og fortsatte:

- Jeg ved ikke, hvad Sebastian Skube har fået at spise i dag, men det er som om, at han finder et gear, som han ikke har haft tidligere. Jeg ved ikke om det er slutspillet eller hvad det skyldes, men han spillede virkelig godt i dag, lød det fra Smed.

Vi skal ramme vores topniveau

Nederlaget får dog ikke Skanderborg-spilleren til at give op. Næste opgave er i Gudme tirsdag aften, hvor de grønblusede skal have noget med sig, hvis de skal spille en rolle i pulje to.

- Det er svært at vinde håndboldkampe, hvis du lukker 33 mål ind i slutspillet. Vi spillede ganske glimrende angrebsspil i dag, så det er i vores forsvar, at vi skal finde de berømte marginaler. Jeg synes ikke, at vi havde dækket så dårligt op. 18 mål er meget ved pausen, men det var marginaler, der gjorde, at de fik dem. Derfor tror jeg også på, at vi kan løse det her. Det er vi nødt til. Vi lægger os ikke ned, fordi vi har tabt den første kamp.

I skal vel have noget med hjem fra Fyn?

- Det skal vi, hvis vi vil noget i puljen. Det tror jeg også, at vi kan, når vi ser på den mandfolkeindsats, der blev leveret i dag. Der var ikke en finger at sætte på intensitet og vilje. Vi ramte bare ikke vores topniveau defensivt. Hvis vi skal have point, så skal vi ramme vores topniveau. Det gjorde vi ikke i dag og derfor fik vi ikke noget med os, sagde Mathias Smed.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Bilisterne kæmper om udendørs parkeringspladser: Samtidig står supersygehusets p-hus halvtomt

Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

112

Skulle tisse men fik ølkrus i hovedet: Tumult i nattelivet endte med kvælertag

Annonce