Annonce
Østjylland

Rutsjebane i Djurs Sommerland gik i stå: Gæster sad fast i op til en halv time

Gæster sad lørdag aften fast i Piraten i Djurs Sommerland i op til en halv time. Ingen kom noget til, og de blev evakueret to og to. Foto: Lars Laursen/Scanpix
Lørdag aften kort før lukketid gik forlystelsen Piraten i stå, og gæsterne måtte evakueres to og to.

Forlystelsen Piraten i Djurs Sommerland gik lørdag aften i stå. Flere gæster sad derfor fast i Piraten godt 32 meter over jorden i op til en halv time.

Hændelsen skete kort før parken lukkede lørdag aften klokken 21.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Lige nu ved vi ikke rigtig, hvad der er gået galt. Vi har fået gæsterne ud af Piraten, og så skal vi have fundet ud af, hvorfor den er stoppet, siger administrerende direktør i Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen, til Ekstra Bladet.

Gæsterne blev evakueret, og ingen kom noget til. Nogle gæster kom forholdsvis hurtigt ud af forlystelsen, mens andre måtte vente i op til en halv time, fordi gæsterne blev evakueret fra forlystelsen to og to.

Piraten er - ifølge Djurs Sommerlands hjemmeside - Danmarks største og hurtigste forlystelse. Og enkelte gæster i parken fik altså lørdag aften lige lovlig meget oplevelse for pengene.

Henrik B. Nielsen understreger over for Ekstra Bladet, at gæsterne har taget det pænt, men at forlystelser stopper af sikkerhedsmæssige årsager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce