Annonce
Østjylland

Ry har fået et blomstrende badehotel

<p>»Før var alting Benneweiss-gult og var et stort kludetæppe af forskellig stil, men efterhånden har vi fået styr på det,« siger en af indehaverne Anders Kastrup.</p>

Tre år efter Knudhule Feriecenter gik konkurs, begynder det for alvor at ligne en succes for de nye ejere på den idylliske adresse lige ved Knudsø.

»Det var ret pittoresk. Der lå to centimeter sne over det hele, og der var helt stille - udover en enkelt svane, der lettede. Kan du ikke se det, Dean, spurgte jeg.«

Knudhule Badehotel består af en række meget forskellige værelser. Lige fra køjesenge til den mest efterspurgte med himmel- og vandseng.

Sådan fortæller 36-årige Anders Kastrup om en dag i 2013, hvor han med sin kammerat og kompagnon Dean Jespersen var ved Knudsø i Ry for at se på det dengang konkursramte og lukkede Knudhule Feriecenter.

Dean Jespersen er badehotellets anden indehaver og fungerer som køkkenchef.

De to havde i en periode kigget efter et sted i området, hvor de kunne få lov at bruge deres evner som henholdsvis kok og tjener.

Annonce
Restaurant Gastronomisk Institut er fulgt med fra Silkeborg til Knudhule.

I dag tre år efter er feriecentret omdøbt til et badehotel, har fået en ordentlig overhaling og er blevet et populært overnatnings- og spisested.

Roen udeblev

Anders Kastrup og Dean Jespersen har kendt hinanden i 20 år, siden de begge var i lære på samme hotel i Hanstholm og senere begge arbejdede i en årrække i Norge.

De flyttede bagefter til Aarhus og blev enige om at de ville åbne en restaurant. Muligheden bød sig i Silkeborg, de slog til og åbnede i 2005 dørene til Gastronomisk Institut, som de drev helt frem til 2015, og som bare voksede sig større og større.

»Men vi kedede os også lidt, og vi var der konstant, og ville derfor gerne finde et sted med lidt mere ro på. Vi fandt Knudhule, som vi bestemt kunne se en charme i, hvis der blev gjort en hel del ved det. Det har vi brugt mange kræfter på nu, og vi har brugt tid på at finde netop vores niche, så nu tør vi snart godt give den lidt mere pedal,« siger Anders Kastrup.

»Men jeg må nok indrømme, at vi langt fra bruger mindre tid her, end vi gjorde i restauranten i Silkeborg. Der arbejdede vi 12 timer fem dage om ugen, nu arbejder vi 14 timer syv dage om ugen. Men vi har fået hul på bylden, så måske kan vi snart skære en anelse ned på timerne - i år skal jeg for eksempel for første gang på ferie,« fortæller han.

Annonce

Konerne bakker op

Knudhule Badehotel ligger i smukke omgivelser blot et stenkast fra Knudsø med 30 værelser og restauranten Gastronomisk Institut, hvis navn er videført fra tiden i Silkeborg.

Siden overtagelsen har de nye ejere bygget til, har renoveret og har i det hele tage fået sat deres eget præg på bygningerne, så de i dag fremstår velholdte og stilfulde.

»Vi har så meget dygtigt personale, der får det hele til at fungere, og så har vi nogle dejlige koner, der sørger for, at vores hjem hænger sammen. Desuden nogle fantastiske forældre, der især i den indledende fase bakkede helt enormt op om vores forretning. De første par år var vi indstillede på, at vi skulle lægge et enormt arbejde i, at det senere skulle køre,« fortæller Anders Kastrup.

Og kører det så nu?

»Ja, det gør det helt sikkert,« konstaterer han.

Anders Kastrup forklarer, at kompagnonen Dean Jespersen fungerer som køkkenchef, mens han selv tager sig af stort set alt andet, der ikke hører til i den funktion. Han bor selv med sin kone og tre børn i et hus, der hører til badehotellet, mens Dean Jespersen bor i Silkeborg med sin kommende kone og parrets to børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce