Annonce
Kultur

Så bliver det ikke mere Seattle: Grunge-legender blandt otte nye Northside-navne

Alice in Chains har spillet flere anmelderroste koncerter på danske festivaler. Blandt andet på årets Copenhell og på Roskilde Festival i 2010, hvor billedet her af William DuVall er taget. Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix

Alice in Chains spiller deres første koncert i Aarhus under sommerens Northside Festival.

KULTUR: Northside Festival satte mandag yderligere otte navne på plakaten til sommerens musikfest i Ådalen.

Og for folk, der er gamle nok til at have iklædt sig diverse band-trøjer i 90'erne, vil særligt ét navn springe i øjnene: Alice in Chains.

Legenderne fra grungens hjemby Seattle har ikke givet meget lyd fra sig, siden William DuVall trådte til i 2006 som erstatning for afdøde Layne Stanley, men to albums er det da blevet til. Bandet har været flittige gæster på danske festivalscener det seneste årti, men når Alice in Chains går på scenen i Ådalen torsdag 6. juni, bliver det første gang, det sker i Aarhus.

Mandagens pulje af navne byder også på den texanske R&B-crooner Khalid samt solid britisk rock i form af Foals.

Fra hylden lige under den øverste, har Northside inviteret den svenske popstjerne Tove Lo, altid ustyrlige Suspekt, sangerinden Emilie Molsted - der optræder under navnet Jada - samt bysbarnet L.O.C.

Derudover har den århusianske festival været på strandhugst i Nordvestjylland og sikret sig Alstrup-brødrene fra Thy, der med deres band Jonah Blacksmith kommer til Northside med en anderledes koncert i posen.

Jonah Blacksmith giver nemlig en såkaldt filmkoncert, hvor musik og historier mødes i en dokumentar om bedstefaren Johannes Smed, der vises bag bandet til koncerten.

- Forventningerne til programmet på Northside er altid høje, og nu begynder vi med dagens offentliggørelser for alvor at kunne sige, at vi kan leve op til dem. Når de tre første hovednavne får følgeskab af brandvarme Khalid, Foals og Alice in Chains, så er der taget nogle store skridt mod en fremragende plakat, siger talsmand for Northside, John Fogde, i en pressemeddelelse.

Efter mandagens offentliggørelser lyder det foreløbige program: Alice in Chains, Bon Iver, Cautious Clay, Foals, Jada, Jonah Blacksmith, Khalid, L.O.C., Lydmor, Major Lazer, The Minds of 99, The Streets, Suspekt og Tove Lo.

NorthSide 2019 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 6. - 8. juni.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Århus-talent flytter til Sønderborg

Annonce