Annonce
Østjylland

Så du voldeligt overfald med trækøller og spark? Politiet søger vidner

Arkivfoto: Michael Bager
En 24-årig mand fra Horsens blev tirsdag 1. oktober udsat for et groft overfald i krydset Energivej/Nyvangsvej. Politiet søger vidner til overfaldet.

Randers: Var du ved krydset Energivej/Nyvangsvej klokken cirka 23 tirsdag 1. oktober, og så du en mand blive slået omkuld og tæsket med trækøller og sparket? Så vil politiet gerne tale med dig.

Østjyllands Politi søger nemlig vidner til det grove overfald på gaden i det nordvestlige Randers.

Tirsdag 1. oktober klokken cirka 23 gik en 24-årig mand fra Horsens en tur i det nordvestlige Randers, hvor han var på besøg hos en bekendt. I krydset ved Energivej/Nyvangsvej så han to mænd, der kom gående fra busstoppestedet på Nyvangsvej og i retning mod ham, oplyser politiet.

Den 24-årige mand har forklaret politiet, at den ene af de to mænd gik ind i hans skulder, hvorefter han greb fat i hans overarm og sagde noget i stil med "Nu har vi dig, Mikkel". Den 24-årige hedder ikke Mikkel, og han spurgte, hvad de to mænd havde gang i, hvorefter han blev slået i baghovedet af den anden mand, så han faldt ned på asfalten.

Ifølge den 24-åriges forklaring blev han herefter gentagne gange slået med trækøller, som begge mænd var i besiddelse af. Han forsøgte flere gange at rejse sig op, men de to mænd fortsatte med at slå og sparke ham og råbe, at han skulle svare på de opkald og beskeder, han fik. Dette på trods af at den 24-årige mand forsøgte at sige, at han ikke vidste, hvem de var, eller hvad de snakkede om.

Til sidste råbte den ene noget i stil med "Hold kæft og tag din telefon, når vi ringer", hvorefter den anden sagde "kom vi stikker af". De to mænd løb herefter tilbage ad Nyvangsvej i retning mod busstoppestedet, og den 24-årige mand kom på benene og gik retur til sin bekendtes lejlighed, hvorefter han kørte på skadestuen.

Annonce

To danske mænd

Den 24-årige mand har fortalt politiet, at han aldrig har set de to personer før. Han beskriver dem som:

Begge var dansk udseende, lyse i huden og talte også dansk.

Den ene var cirka 20-25 år gammel, 185-190 centimeter høj og muskuløs af kropsbygning. Han havde stretch-øreringe i begge ører. Han var iført en mørk trøje, mørke cowboybukser og havde en rød kasket, hvorpå der var skrevet "NY" foran med sølv eller hvid skrift.

Den anden var cirka 30 år, omkring 180 centimeter høj og kraftig kropsbygning. Han havde mørkt, kort skæg og en bred næse. Han havde en mørk hættetrøje med lommer ved maven, mørke cowboybukser og en mørk kasket på.

Østjyllands Politi vil meget gerne høre fra eventuelle vidner til overfaldet eller andre personer, der kan have set de to personer på gerningsstedet umiddelbart før eller efter overfaldet,

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce