Annonce
Aarhus

Danmarks højeste: Ny forlystelse er skudt i vejret i Tivoli Friheden

Til en forlystelse, der hedder Hjertekig, hører der naturligvis et hjerte. Søndag blev det svejset fast i 65 meters højde. Foto: Axel Schütt
Håndværkere har i bededagsferien arbejdet med at rejse det 65 meter høje tårn, Hjertekig, i Tivoli Friheden.

AARHUS: Vovehalsene kan godt begynde at glæde sig. I weekenden skød landets højeste frit fald-forlystelse, Hjertekig, i vejret i Tivoli Friheden.

Søndag nåede Hjertekig op i 65 meters højde, og det er højere end tårnet på Aarhus Rådhus, som måler 60 meter i højden.

Svejserne på Hjertekig kunne da også i løbet af søndagen sidde og kigge ned på Tivoli Frihedens hidtidige højeste forlystelse, Sky Tower.

Bliver den nye forlystelse så vild og ubehagelig?

Ikke nødvendigvis.

Det smarte ved Hertekig er, at man selv kan bestemme, hvilken slags tur, man vil på. Man kan nemlig vælge mellem to programmer:

Den vildeste af turene, som i sagens natur kun er for vovehalse, byder på et fald fra fuld højde og en acceleration på 5G.

Vil man derimod nyde udsigten i ro og mag, bliver det også muligt at tage turen i et stille og roligt tempo hele vejen op og ned.

Så skal man bare sørge for, at man ikke kommer til at tage med på den forkerte tur, uha, uha, men det bliver nu næppe muligt at tage fejl.

Den nye forlystelse, afløser Tivoli Frihedens ikoniske forlystelse, Orkanens Øje, der sidste sæson kørte sin sidste tur efter at have givet parkens gæster kildren i maven i 31 år. I den forbindelse blev det lovet, at der ville komme en erstatning, og den er her nu.

Hjertekig ventes at åbne i starten af juni, når der er monteret sæder og de nødvendige tests er foretaget.

Annonce
Tivoli Frihedens nye tårn er fem meter højere end rådhustårnet i Aarhus. At det nu er skudt i højden betyder i øvrigt ikke, at forlystelsen er køreklar. Det ventes den først at være i starten af juni. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce