Annonce
Aarhus

Danmarks højeste: Ny forlystelse er skudt i vejret i Tivoli Friheden

Til en forlystelse, der hedder Hjertekig, hører der naturligvis et hjerte. Søndag blev det svejset fast i 65 meters højde. Foto: Axel Schütt
Håndværkere har i bededagsferien arbejdet med at rejse det 65 meter høje tårn, Hjertekig, i Tivoli Friheden.

AARHUS: Vovehalsene kan godt begynde at glæde sig. I weekenden skød landets højeste frit fald-forlystelse, Hjertekig, i vejret i Tivoli Friheden.

Søndag nåede Hjertekig op i 65 meters højde, og det er højere end tårnet på Aarhus Rådhus, som måler 60 meter i højden.

Svejserne på Hjertekig kunne da også i løbet af søndagen sidde og kigge ned på Tivoli Frihedens hidtidige højeste forlystelse, Sky Tower.

Bliver den nye forlystelse så vild og ubehagelig?

Ikke nødvendigvis.

Det smarte ved Hertekig er, at man selv kan bestemme, hvilken slags tur, man vil på. Man kan nemlig vælge mellem to programmer:

Den vildeste af turene, som i sagens natur kun er for vovehalse, byder på et fald fra fuld højde og en acceleration på 5G.

Vil man derimod nyde udsigten i ro og mag, bliver det også muligt at tage turen i et stille og roligt tempo hele vejen op og ned.

Så skal man bare sørge for, at man ikke kommer til at tage med på den forkerte tur, uha, uha, men det bliver nu næppe muligt at tage fejl.

Den nye forlystelse, afløser Tivoli Frihedens ikoniske forlystelse, Orkanens Øje, der sidste sæson kørte sin sidste tur efter at have givet parkens gæster kildren i maven i 31 år. I den forbindelse blev det lovet, at der ville komme en erstatning, og den er her nu.

Hjertekig ventes at åbne i starten af juni, når der er monteret sæder og de nødvendige tests er foretaget.

Annonce
Tivoli Frihedens nye tårn er fem meter højere end rådhustårnet i Aarhus. At det nu er skudt i højden betyder i øvrigt ikke, at forlystelsen er køreklar. Det ventes den først at være i starten af juni. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce