Annonce
Østjylland

Så er det afgjort: Disse tre ting vil Tørring bruge 100.000 kroner på

Grundejerforeningen Spurvevej i Tørring vil gerne tilbyde de lidt ældre børn nogle flere legeredskaber på vejens legeplads. Derfor vil de nu - med hjælp fra borgerbudgetterings-midlerne - etablere en svævebane på pladsen. Arkivfoto
Både børn, hunde og handicappede blev tilgodeset ved uddeling af borgerbudgetterings-midler i Tørring.
Annonce

OBS: Artiklen er opdateret med ny info om finansiering af svævebanen. red.

Tørring: En ny svævebane på Spurvevej, en rampe op til å-terrassen ved Tørring Camping og en havetraktor samt legeredskaber til hundene på Tørring Hundemark.

Det er hvad Tørrings borgere - eller i hvert fald de 35 personer, der mødte op til afstemningen om borgerbudget tirsdag aften - har valgt at bruge årets borgerbudgetterings-midler på.

Flest stemmer fik et forslag fra grundejerforeningen Spurvevej om at etablere en svævebane på Spurvevejs legeplads.  Projektet er budgetteret til at koste knap 62.000 kroner, men da der maksimum kan gives 50.000 kroner til et projekt, var det, det beløb grundejerforeningen fik med sig. Det resterende beløb vil grundejerforeningen selv lægge oven i, så planen er, at svævebanen vil blive etableret i løbet af efteråret.

Næstflest stemmer fik Tørring Campings ønske om bedre handicapadgang til pladsen generelt og i særdeleshed til terrassen ved Gudenåen, som pladsen ved forrige borgerbudgetterings-proces fik penge til at etablere. Til projektet blev der bevilliget 26.000 kroner. Betina Johansen fra campingpladsen regner med at sætte entreprenøren i gang med at lave en gangsti, samt rampe til terrassen i løbet af efteråret.

- Det bliver så skønt med dette tiltag, da det desværre, som det er nu, er næsten umuligt at komme ind til os, hvis man sidder i kørestol eller er dårligt gående. Vores grusindkørsel samt den manglende rampe til terrassen gør det nærmest uværdigt, da vi må løfte kørestole op, eller man må blive siddende i gruset, mens resten af familien sidder på terrassen, lyder det fra Betina Johansen.

Annonce

Alle blev glade

Endelig fik Tørring Hundemark de resterende 24.000 kroner til at indkøbe en havetraktor, beplantning samt legeredskaber til marken, der ligger ved Spurvevej.

Hvad er borgerbudgettering?

Hedensted Kommune har siden 2013 af flere omgange via lokalrådene tildelt de forskellige byer en sum penge til lokale udviklingsprojekter.

Mellem 2015 og 2019 er der fordelt i alt 500.000 kroner til borgerbudgettering i samlet 28 lokalområder.

I 2020 har i alt fem byer fået tildelt midler, nemlig Tørring, Uldum, Hornsyld, Snaptun og Hjarnø. Tørring har som centerby fået 100.000 kroner, mens de resterende har fået 75.000 kroner.

I løbet af efteråret vil det blive afgjort hvilke fem byer, der får borgerbudgetteringsmidler i 2021.

De to projekter, der i denne omgang ikke fik midler, nemlig ønsket om at lave et keramisk plantekartotek i byens fortove, samt at etablere en skovlegeplads ved Tørring Camping vil nu forsøge at finde midler gennem andre puljer.

- Så vi tror på, at alle gik glade hjem fra mødet, konstaterer Malene Marcussen, Morten Jensen og Anette Lak Rasmussen fra borgerbudgetteringsudvalget.


Det bliver så skønt med dette tiltag, da det desværre som det er nu er næsten umuligt at komme ind til os, hvis man sidder i kørestol eller er dårligt gående.

Betina Johansen, Tørring Camping
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Aarhus

Dagens corona-tal i Aarhus: Et skridt frem søndag og et tilbage mandag

Annonce