Annonce
Aarhus

Læsere undrer sig: Hvorfor er der lysstråler over Aarhus?

Århus Stiftstidende er endnu ikke leveringsdygtig i billeder af lyset over Aarhus, så vi må foreløbig vise disse smukke julelys fra Ryesgade, der pryder Aarhus. Nu får århusianerne også illussionen om et regulært lystag over byen. Arkivfoto: Axel Schütt
Flere undrede sig over, at et lystag indhyllede Aarhus i weekenden. Det er ikke tilfældigt. Flere lysbokse på markante bygninger skaber lys i en mørk tid og skal få smilet frem.
Annonce

AARHUS: Så kom der lys. Måske ikke over land - men over Aarhus.

Flere århusianere har i weekenden og 1. søndag i advent undret sig over, at Aarhus i den grad bliver lyst op.

- Jeg har henover weekenden bemærket, der har været nogle lysstråler fra blandet andet rådhustårnet, på toppen af Bestseller, toppen af hotel Atlantic og DLG bygningen på havnen. Hvad er det i anledning af, spørger en læser.

Svaret er enkelt. Aarhus Bys satsning på at gøre lidt ekstra for byens indbyggere og turister, "Smilet lever", lyste for alvor byen op med et sandt lystag - eller lysloft over byen, om man vil.

Lysbokse er placeret på en stribe markante bygninger, og de spreder lys over byen og tager sig ud som et sandt lysloft.

Annonce

Et lys i coronakrisen

Initiativet har så småt kastet lys over byen i november - nu tændes alle stikkontakter, og det skaber "lystaget" over byen, hvilket er et af flere nye tiltag fra det "Mere gang i Aarhus-udvalget", som Aarhus Kommune i foråret nedsatte for at skabe mere liv i byen under corona-krisen.


Den stigende smitte er alvorlig for mange butikker, cafeer, restauranter og kulturinstitutioner, men trods corona-krisen kom en stor del af byens erhvervsliv heldigvis godt igennem sommeren, fordi vi stod sammen og århusianernes bakkede op om deres by. Det skal vi også lykkes med de kommende måneder

Marianne Bedsted, direktør


Det sker i Smilets By under mottoet "Smilet lever". Aarhus Kommune, Erhverv Aarhus, Visit Aarhus står med støtte fra blandt andet Sparnord Fonden bag. Salling Fondene har senere også skudt en donation på godt tre millioner kroner i lys-projektet, som så vil voske sig større de kommende år.

Direktør Marianne Bedsted er formand for "Mere gang i Aarhus".

- Den stigende smitte er alvorlig for mange butikker, cafeer, restauranter og kulturinstitutioner, men trods corona-krisen kom en stor del af byens erhvervsliv heldigvis godt igennem sommeren, fordi vi stod sammen og århusianernes bakkede op om deres by. Det skal vi også lykkes med de kommende måneder, så derfor lancerer vi nu en række af tiltag, der skal være med til at vise, at Aarhus trods pandemien stadig er fuld af liv, lys og dynamik – og et fantastisk sted at handle eller bare gå i byen, siger Marianne Bedsted.

Oveni de nye lys over Aarhus kommer også en anderledes julekalender med 24 låger rundt omkring i byen med mulighed for at vinde spændende præmier, så børnefamilier og barnlige sjæle sammen vil kunne gå på juleeventyr i gader og stræder og en ny julevideo fra VisitAarhus, som vil blive vist over sociale medier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken Bears vandt 12. sejr på stribe

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Alarm 112

Ingen afskærmning eller håndsprit: Risskov-kiosk kan se frem til bøde

Annonce