Annonce
Erhverv

Så er handlen underskrevet: DSBs el-tog får værksted i Danmarks største transportcenter

DSB vil bygge nyt værksted i Årslev. Nu er handlen er skrevet under.
DSB har købt en 70.000 kvadratmeter stor erhvervsgrund i Logistikparken i Årslev vest for Aarhus, der snart kan melde alt udsolgt. Grunden skal huse DSB’s fremtidige værksted til at vedligeholde el-tog.

ÅRSLEV: DSB har længe haft ønske om at bygge et værksted i Logistikparken i Årslev, hvor de kommende el-tog i fremtiden skal vedligeholdes og med købet af en 70.000 kvadratmeter stor erhvervsgrund i logistikparken, er ønsket kommet et stort skridt nærmere.

De fremtidige el-tog er et stort indsatsområde og etableres for at skabe et grønnere Danmark, bedre jernbane og bedre kollektiv trafik. Projektet udgør en stor værdi til over 60 mia. kroner og forventes at være færdigt i 2027.

- Det har i lang tid været vores fokuspunkt at skabe et grønnere Danmark. Generelt ser vi i stigende grad flere tiltag, der fremmer miljøet og mindsker forureningen, og det vil vi i DSB, også gerne bidrage til. De tog som kører nu, er gamle dieseltog, som forurener og belaster miljøet en del. Derfor vil vi gerne, sammen med resten af transportsektoren, være med til at gøre transport grønnere. For at realisere det har vi i omkring tre år, været på udkig efter et værksted, som kunne imødekomme de behov og krav, som vi har, fortæller Senior Vice President i DSB, Torben Kronstam.

Her skal DSB-værkstedet ligge.

Lang vej før maskinerne kan komme i jorden

DSBs værksteder i midten af Aarhus betjener IC3 og IC4 togene, der over tid skal udfases, af hensyn til bymiljøet.

- Derfor besluttede DSB sammen med Aarhus Kommune, at vi burde finde en ny lokation med bedre arealer i området udenfor byen. Grundstykket i Logistikparken 13 var interessant, da det ligger ved siden af jernbanen, da rammemulighederne er gode, og da det har den længde og størrelse, som vi søgte. Vi ser frem til, at Banedanmark får elektrificeret jernbanen nord for Aarhus, så vi kan udfase de gamle dieseltog og byde de nye el-tog velkommen, siger Torben Kronstam.

Selv om underskriften nu er på plads, er der dog lang vej endnu, før anlægsarbejder går i gang. Blandt andet skal der laves ny lokalplan og miljøredegørelse for området, inden maskinerne kan komme i jorden.

Når det sker, skal der fjernes en større mængde jord, så værkstedet kan bygges på et plant stykke jord.

Annonce

34,5 millioner kroner

Med DSBs køb af erhvervsgrunden er en af Logistikparkens sidste grundstykker er nu solgt. Det drejer sig om Logistikparken 13. Logistikparken blev købt tilbage i 2006 af ÅF Transport, som siden har udviklet området. Byggeriet i Logistikparken er stadig i gang, og det forventes, at Logistikparken i fremtiden vil blive Nordeuropas største transport- og logistikområde.

- Vi købte grundarealet på 430.000 kvadratmeter tilbage i 2006. Intentionen var, at vi ville bygge transport- og logistikcentre, hvilket vi efterfølgende har gjort. Vi havde en masse ideer fra start og var med til at bygge Logistikparken op. I byggeprocessen byggede vi blandt andet et 140.000 kvadratmeter stort lager og flere teknisk betonede bygninger, som hver især husede forskellige faciliteter og muligheder, siger direktør i ÅF Transport, Mogens Madsen.

Ifølge byensejendom.dk har DSB købt grunden for 34,5 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Østjylland For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Annonce