Annonce
Kultur

Så er holdet fundet: Mor og datter på scenen i Anne Linnet-teaterkoncert

Publikum kan se frem til en forestilling fyldt med Anne Linnets evergreens, når "Jeg er jo lige her" får premiere. På scenen i Aarhus er blandt andre andet Tammi Øst (th) og Andrea Øst Birkkjær, som udenfor scenen er mor og datter. Fotocollage: Mette Mørk/Ritzau Scanpix, Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix og Natascha Rydvald
Aarhus Teater og Det Kongelige Teater har samlet det hold, der skal på scenen til teaterkoncerten "Jeg er jo lige her". Musikforestillingen fortolker nogle af Anne Linnets mange sange og vises i både København og Aarhus.

AARHUS: Listen over Anne Linnets mange uforglemmelige sange er lang og spænder over fem årtier, så der er nok at vælge imellem, når Aarhus Teater i samarbejde med Det Kongelige Teater dykker ned i den århusianske sangskrivers bugnende bagkatalog.

Det er lykkedes de to teatre helt sensationelt at få adgang til hele den århusianske sanger og komponists musikalske materiale.

Musikforestillingen "Jeg er jo lige her" har - hvis alt går vel - premiere i København 12. maj, hvorefter den kommer til Aarhus 28. august.

Her vil dele af castet blive udskiftet med skuespillere fra Aarhus Teaters ensemble, men publikum kommer til at opleve seks skuespillere og to dansere på begge teatre.

Annonce

To gange Øst

I Aarhus går Tammi Øst og Rikke Bilde igen fra opsætningen i København, mens Jacob Madsen Kvols, Andreas Øst Birkkjær, Marie Marschner og Viktor Pascoe Medom fra teatrets ensemble står på scenen i Aarhus sammen med dansere og livemusikere.

Jeg er jo lige her

Anne Linnet teaterkoncerten "Jeg er jo lige her" får jysk premiere på Aarhus Teater Store Scene 28. august.

Medvirkende: Tammi Øst, Jacob Madsen Kvols, Andrea Øst Birkkjær, Marie Marschner, Victor Pascoe Medom og Rikke Bilde samt to dansere og et liveorkester.

Musikforestillingen bygger på Anne Linnets sange. Den er iscenesat af Thomas Bendixen og Morten Kirkskov.

Holdet bag: Maja Ravn (scenografi og kostumer), Jonas Bøgh (lysdesign), Jesper Mechlenburg (kapelmester), Signe Fabricius (koreograf) og Rasmus Kreiner (lyddesign).

Det bliver anden gang inden for kort tid, at Andrea Øst Birkkjær står på scenen sammen med et nært familiemedlem.

Til "Kong Lear" på Aarhus Teater, der desværre blev aflyst på grund af corona-nedlukningen, stod hun over for sin 'bonusfar', Jens Jørn Spottag, der havde rollen som Kong Lear, mens Andrea Øst Birkkjær spillede kongens yngste datter Cordelia.

Denne gang skal hun på scenen med sin mor, skuespiller Tammi Øst.

Annonce

Hit på hit

"Jeg er jo lige her" digter sig frit ind i Anne Linnets intense og længselsfulde i univers.

Teaterkoncerten centrerer sig om Anne Linnets forhold til kærligheden, der er en drivkraft og muse i hele hendes kunstneriske virke.

Det er tredje gang i nyere tid, at Aarhus Teater og Det Kongelige Teater samarbejder om en forestilling. Senest var med David Bowie-musicalen "Lazarus". Denne gang er det Anne Linnets musikalske univers som er omdrejningspunktet. Illustration: Aarhus Teater

Publikum kan se frem til at opleve numre som "Tusind stykker", "Tabt mit hjerte", "Glor på vinduer", "Den jeg elsker", "Marquis de Sade" og mange flere af Anne Linnets sange.

Forestillingen er iscenesat af Morten Kirkskov og Thomas Bendixen.

Sidstnævnte er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1997, men er senere gået instruktørvejen. Han har tidligere instrueret "Other Desert Cities" (2012), "Rosmersholm" (2013) og "Karlas kabale" (2015) på Aarhus Teater.

Det er tredje samproduktion i nyere tid, de to teatret kaster sig ud i. Tidligere har de samarbejdet om "Kongens fald" og David Bowie-musicalen "Lazarus".

Billetter til "Jeg er jo lige her" er sat til salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Aarhus For abonnenter

Prisen er 1,4 millioner kroner per meter: Kommer du til at betale regningen for en Marselistunnel?

Annonce