Annonce
Kultur

Så er vi i gang: TV-2 tyvstartede festugen i godt selskab

TV-2 samlede flere generationer i Byparken, hvor bandet skød festugen i gang. Foto: Flemming Krogh
Det var Aarhus med Aarhus på, da TV-2 skød festugen i gang under åben himmel og med Regnbuen og Rådhuset som bagtæppe.

AARHUS: Vejrmæssigt kunne man næsten ikke ønske sig en bedre start på festugen, der med lav sol over Aarhus tyvstartede i Byparken.

Mange af festugegæsterne havde i god tid fundet vej til koncertpladsen, hvor hiphoptrioen Bogfinkevej skulle åbne ballet klokken 20.

For Anne-Mette Bastrup (25) var den Uofficielle Åbning blevet lidt af en festugetradition.

- Det er fjerde gang jeg er til åbningskoncerten. Jeg synes, det er helt vildt fedt, at festugen starter på den måde. Så er vi ligesom i gang, sagde 25-årige Anne-Mette Bastrup, der skulle høre koncerten sammen med vennen Rasmus Thomsen på 28.

- Jeg har inviteret Anne-Mette med, for at hun kunne opleve et stykke dansk kultur, sagde han med et grin.

Et kig ud over publikum kunne hurtigt afsløre, at det ikke var deres aldersgruppe, der var bedst repræsenteret blandt gæsterne.

- For vores generation er TV-2 nok mest kendt for "De første kærester på månen". Men ellers er det jo sange, vi har analyseret i folkeskolen. Jeg glæder mig til at nyde koncerten og Steffen Brandt her i Aarhus, sagde Rasmus Thomsen.

Der var dog også kendere blandt publikum, der uden tøven kunne nævne den første håndfuld hits fra TV-2s fuldfede bagkatalog.

Karsten Knudsen havde "Rigtige mænd" øverst på sin ønskeseddel, når det kom til aftenens playliste.

Han og kæresten Lone Søgaard havde taget turen helt fra Hegnsvig ved Billund for at komme til aftenens koncert.

- Billetten er en fødselsdagsgave fra Lone. Jeg har altid været vild med dem og musikken. Da vi hørte, at de ville spille alle de gamle numre, måtte vi bare høre koncerten, fortalte den 53-årige fødselar.

Den århusianske duo Bogfinkevej, som opvarmede for "Danmarks kedeligste orkester", havde de til gengæld ikke hørt om.

- Men min søn har sagt, at dem kan vi godt glæde os til, sagde Lone Søgaard.

Annonce
Den århusiansk raptrio Bogfinkevej varmede op for TV-2 i Byparken. Foto: Flemming Krogh

De tre F'er

Der var sat 10.000 billetter til salg til aftenens koncert, der dog ikke var udsolgt.

Mens Bogfinkevej skålede fra scenen og serverede deres melodiøse rapnumre, blev der hyggesnakket blandt publikum, der tydeligvis var kommet for aftenens hovednavn.

Aftenens koncert bød, foruden det århusianske husorkester, på besøg af flere inviterede gæster - musikalske kolleger fra nær og fjern. Kun den danseglade rapper Marvelous Mosell var meldt ud på forhånd, så hvem der ellers måtte dele scene med Brandt og co. var en hemmelighed.

Mens mørket sænkede sig over Byparken, kunne publikum få et skud af dét, festugen ifølge Steffen Brandt står for. Nemlig de tre F'er: Fest, fællesskab og glæde.

Karsten Knudsen og Lone Søgaard var taget helt fra Hegnsvig ved Billund for at høre TV-2 i Aarhus. De havde været fans i mange år og glædede sig til at høre nogle af de gamle numre. Foto: Flemming Krogh
For Anne-Mette Bastrup og Rasmus Thomsen var den Uofficielle Åbning blevet lidt af en festugetradition. Foto: Flemming Krogh
10.000 billetter var sat til salg til åbningskoncerten. Der var dog ikke udsolgt. Foto: Flemming Krogh
For Steffen Brandt er festugen de tre F'er. Fest, fællesskab og glæde. Foto: Flemming Krogh
Flere var kommet i god tid for at få en plads foran scenen til TV-2. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Danmark

Se Danmark: Med hesten til tandlæge

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce