Annonce
Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Det er her ved den fremhævede del af den gamle arkitektskole, at kommunen vil skabe idræts- og fritidsarealer. Billede: Aarhus Kommune
Aarhus Kommune vil omdanne dele af den gamle arkitektskole til idræts- og fritidslokaler. Det skal afhjælpe den store mangel på idrætslokaler i midtbyen.

AARHUS: Aarhus er en af de kommuner i hele landet med færrest idrætsfaciliteter per indbygger, og det er særligt midtbyen, som er udfordret med mangel på lokaler.

Men nu bliver det lidt bedre.

Aarhus Kommune vil i hvert fald renovere og lave idrætsfaciliteter i dele af den gamle arkitektskole ved Nørreport. Helt konkret er der tale om en 1.225 kvadratmeter stor hal, som var en del af den gamle skole.

Annonce

Ejerne af den gamle arkitektskole vil gerne omdanne mange af de gamle lokaler til boliger, men kommunen har nu aftalt vilkårene for en lejeaftale med ejerne, så hallen kan omdannes til idræts- og fritidsfaciliteter.

- Vi overtager nogle af bygningerne fra den gamle arkitektskole, hvor der er en stor hal, som vi vil bruge til bevægelse. Det bliver ikke en håndboldhal, men et område, som kan bruges til flere ting som eksempelvis boksning, kampsport, dans og yoga, fortæller Heidi Frostholm, forvaltningschef for Sport og Fritid, Aarhus Kommune.

Ny retning

Det er både dyrt og kan samtidig være decideret upopulært at udføre store byggeprojekter i midtbyen. Det er derfor udtryk for en ny retning, at kommunen vil forsøge at udnytte gamle lokaler på nye måder.

- Det er et nyt initiativ, som vi har, at vi ikke kun kigger efter byggegrunde, men ser på, hvordan vi udnytter de arealer, som vi allerede har, fortæller Heidi Frostholm.

Her ses de bygninger som kommunen vil renovere. Foto: Google Streetview

Kommunen opfordrer til, at de gerne modtager tilkendegivelser, hvis man kender andre gamle lokaler, der på samme måde kan omdannes.

- Vi mangler idræts- og breddeidrætslokaler i Aarhus. Så jeg håber, at en ny hal som denne kan give muligheder til både børn, voksne og de ældre, fortæller forvaltningschefen.

Hun fremhæver desuden, at udnyttelsen af de gamle lokaler hænger sammen med kommunens bæredygtighedspolitik, da det er mere klimavenligt at renovere end at bygge nyt.

Det er Sport og Fritids håb, at hallen kan bruges af flere forskellige sportsgrene og arrangementer.

- Vi håber, at der kommer nogle foreninger, som vil have deres base derude. Der er også andre lokaler i bygningen, som eventuelle foreninger kan bruge, fortæller Heidi Frostholm.

Annonce

Åbner 2023

Kommunen har aftalt en langvarig lejekontrakt med arkitektskolens ejere, men det betyder ikke, at du kan danse rundt i hallen lige foreløbigt. Aftalen skal nemlig først godkendes i byrådet.

Efter mange års brug af en masse arkitektstuderende, er hallen ikke i verdens bedste stand, og den desuden skal gøres klar til dens nye formål.

Med andre ord skal hallen renoveres, og Sport og Fritid søger en anlægsbevilling fra byrådet på 7.5 mio. kroner til dette formål.

Begge ting skal byrådet tage stilling til omkring årsskiftet, og så kan renoveringsarbejdet begynde.

Heidi Frostholm fra Sport og Fritid oplyser til Århus Stiftstidende, at de regner med at kunne åbne for hallen i foråret 2023.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Annonce