Annonce
Leder

Så fat det dog - bliv hjemme!

De folk, der trodser myndighederne og alligevel mødes i større grupper, er enten himmelråbende ubegavede eller top-egoistiske. Det er svært at afgøre, hvad der er værst, men de svigter samfundet og fællesskabet bigtime.

Så fat det dog - bliv hjemme!

Det var naturligvis ikke de ord, der kom ud af munden på vores statsminister, da hun i aftes klokken 19 endnu en gang havde indkaldt til pressemøde. Ordene var langt pænere, men meningen var den samme - nemlig at nu er det mere alvor end nogensinde, og nu må selv de mest kritiske og virkelighedsfjerne mennesker kunne forstå det:

Bliv hjemme og følg råd og vejledning fra myndighederne.

Det er jo ikke fordi, der har manglet advarsler. Men af uransagelige årsager er der en del folk, der har set stort på rådene og alligevel har været samlet mange mennesker på cafeer og bodegaer eller har afviklet fester med mange samlet på lidt plads. De folk er enten himmelråbende ubegavede eller top-egoistiske. Det er svært at afgøre, hvad der er værst, men de svigter samfundet og fællesskabet bigtime.

Derfor strammede regeringen igen skruen og lukker nu cafeer, restauranter, shoppingcentre, fitnesscentre med flere - og forbyder forsamlinger på mere end ti mennesker ad gangen.

Det er ufatteligt, at det skulle være nødvendigt, men det er det åbenbart, og derfor kan de nye stramninger også kan kun hilses velkommen. Også selv om det er et alvorligt indgreb i vores grundlæggende frihedsrettigheder

Det handler om at få brudt smittekæden, så det danske sundhedsvæsen ikke ender i kaos og sammenbrud, som vi eksempelvis har set i Italien.

Annonce

Statsministerens budskab gik ikke overraskende hånd i hånd med det budskab, som vores dronning kom med få minutter efter statsministerens pressemøde.

Også vores regent opfordrede os alle til at tænke på fællesskabet, vise hensyn og blive hjemme.

Så kære danskere lyt nu til de to meget kloge kvinder og alle de eksperter, der ved alt om den krise, vi står i lige nu:

Tag den her sygdom meget meget alvorligt. Følg opfordringen fra myndighederne og bliv mest muligt hjemme.

Ja, det kan være lidt bøvlet, men mon ikke det bliver meget lettere at holde ud, hvis du samtidig husker på, at det offer, du giver, kan redde livet hos flere af dine landsmænd og sikre, vi kommer bedst muligt gennem den største krise vores land har været i siden Anden Verdenskrig.

Jan Schouby, chefredaktørFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

AGF

AGF-spillere: Det er fladt uden tilskuere

Aarhus

Dagens måske mærkeligste nyhed: Blæst og corona får vores varmeregning til at stige kraftigt

Annonce