Annonce
Østjylland

Så fik Vissing sit udealter

<p>Biskop Henrik Wigh-Poulsen prædikede ved indvielsen af Danmarks første udendørs alter, som er lavet af kunstner Ulla Salling-Mortensen. Foto: Kim Haugaard</p>

Danmarks første udealter indviet med prædiken af biskop Henrik Wigh-Poulsen.

Annonce

»Drømmer jeg, eller er jeg vågen?« Sådan lød det fra kunstner Ulla Salling-Mortensen fra Aarhus, da Vissing Kirke søndag formiddag indviede det udealter, som hun længe har arbejdet på.

Udealteret er skabt af Ulla Salling-Mortensen, som her ses sammen med provst Anders Bonde. Foto: Kim Haugaard

Og ja på denne dejlige sommersøndag kunne man tro, at det hele var en drøm, for solen skinnede fra en smuk blå himmel, og en let sommervind sørgede for passende briser til de omkring 150 personer, der var mødt op. En del medbragte stole, andre sad på bænke, og sammen med hele fire lokale præster samt provst Anders Bonde og biskop Henrik Wigh-Poulsen var der lagt op til en festgudstjeneste.

Kirkesanger og violinist Jette Rosendal og organist Thorkil Mølle var oså rykket ud i det fri. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Ingen korslagte arme

Med Carl Nielsens smukke musikstykke 'Taagen letter' som præludium med kirkesanger Jette Rosendal på violin og organist Thorkil på elorgel var rammen for indvielsen af Danmarks første udealter om ikke som en drøm med dog perfekt.

Biskop Henrik Wigh-Poulsen prædikede ud fra lignelsen om de to sønner, hvor den yngste tager sin del af arven og rejser afsted og ødsler pengene væk for så at komme hjem til en fest, mens den ældre bror bliver hjemme og passer gården og surmulende ser til, at broren er i centrum.

»Pointen er, at man får ikke noget ud af at stå med korslagte arme og lade livet gå sin gang,« lød det fra biskoppen på et meget afslappet sprog, som alle kunne forstå.

Sognepræst Marie Thomsen stod for altergangen, og sognepræst Birgith Nørlund afsluttede gudstjenesten.

Annonce

Strandgods

Det udendørs alter er bygget af blandt andet strandgods og cortenstål, et metal som er evig forandring, og som allerede nu fremstår med et 'rustent' look.

»Jeg elsker at bruge materialer, som har haft en funktion, og de så får en ny funktion, når jeg bruger dem. Jeg håber, at alteret vil give en masse glæde og kærlighed,« sagde Ulla Salling-Mortensen i sin takketale.

Knæpuderne ved alteret er lavet af koskind, så det har et tilhørsforhold til de landlige omgivelser, som hun udtrykte det.

Skitsen til alteret er tegnet af arkitekt og tidligere kirkeværge Gert Madsen fra Vissing. Idéen til udealteret opstod, da der blev givet tilladelse til vielser i det fri. Alteret har kostet 225.000 kr. Foruden 35.000 kr. fra Favrskov Provsti, har Elro-fonden givet 100.000 kr. og LAG-samarbejdet mellem Randers og Favrskov har givet 90.000 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Aarhus For abonnenter

Fire placeringer i spil ved Kongelunden: Atletikken skal ud af stadion - spørgsmålet er hvor nyt anlæg skal ligge

Annonce