Annonce
Aarhus

Så går vandreturen igen fra Moesgaard: Den Store Vandring 2 er en realitet

Ligesom sidst er Moesgaard Museum startsted for Den Store Vandring. Arkivfoto: Asger Krogh
På søndag gentager Henrik Mikkelsen sin vandresucces med Den Store Vandring. Denne gang går turen fra Moesgaard Museum til Odder Museum.
Annonce

MOESGAARD: Omkring 600 vandreglade østjyder gik med på Den Store Vandring i foråret. Et smuk vandretur på 40 kilometer fra Moesgaard Museum til Kalø Slot. Nu gentager Henrik Mikkelsen, som står bag initiativet, turen.

Søndag 22. september kan man stille op på parkeringspladsen ved Moesgaard Museum iført vandrestøvler og praktisk tøj for at gå med på en 20 kilometer lang rute. Først går man gennem skovene ved Moesgaard og derefter langs kysten til Norsminde for at gøre et stop halvvejs.

Her vil naturvejleder Ole Sørensen fortælle ‘røverhistorier og anekdoter’, ligesom Norsminde Fiskehus disker op med fiskefrikadeller, der dog skal bestilles på forhånd. Her vil være vanddepot og adgang til toilet inden turen går ind i landet gennem Rude til Odder, hvor de friske vandrefolk følger åen det sidste stykke op til Odder Museum.

Ved målet for turen tager borgmester Uffe Jensen imod med kaffe og et velfortjent klap på de trætte skuldre.

Her kan man også købe kringle og sodavand, så man kan få fyldt depoterne op igen.

I skrivende stud er der 317 tilmeldte, men med udsigt til smukt vejr, forventer Henrik Mikkelsen endnu flere deltagere.

- Jeg tror ikke, vi når op på samme antal som sidste gang, da den lange rute på 40 kilometer udfordrede mange. Men der er 2.000 interesserede på Facebook, så mon ikke vi når op på de 350 denne gang. Det håber jeg, siger Henrik Mikkelsen.

Den lokale ildsjæl har en ambition om, at der 'opstår noget værdifuldt, når mennesker mødes og går på vandring sammen med mennesker de måske ikke kender i forvejen’.

Desuden håber han at ruten giver et kendskab til steder, som nogle af deltagerne ikke kender i forvejen.

- Ved at lægge starten ved Moesgaard Museum og målet ved museet i Odder, håber jeg at man får øjene op for spændende steder, man ikke kender i forvejen. Ligesom Norsminde er et besøg værd flere gange, mener Henrik Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Kamil Grabara har igen AGF-handsker på: - Om jeg er klar til at spille? Hvad er det for et spørgsmål?

Aarhus For abonnenter

Ansatte fortæller om et ældreområde ramt af frygt: Men direktør ser masser af åbenhed, tillid og godt samarbejde

Annonce