Annonce
forside

Så klappede fælden: Serie-svindler anholdt af politiet for urtyveri

Siden en 29-årige serie-svindler lørdag fuppede sig til en cykel til 60.000 kroner hos Design Cykler i Risskov, skete der onsdag eftermiddag en ny udvikling i sagen. Manden, der stjal en cykel til 60.000 kr. hos Design Cykler i Risskov sidder nu bag lås og slå i Viborg. Han blev anholdt, da han stjal ure hos en guldsmed. Foto: Jens Thaysen.

Så klappede fælden for den 29-årige serie-svindler, som tidligere blandt andet har fuppet sig til en dyr cykel fra en butik i Risskov.

Siden en 29-årige serie-svindler lørdag fuppede sig til en cykel til 60.000 kroner hos Design Cykler i Risskov, skete der onsdag eftermiddag en ny udvikling i sagen.

Manden sidder nu bag lås og slå i Viborg og venter på at blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på fængsling.

Onsdag i forrige uge havde han held til at stikke af med cykel til 35.000 kr. fra Fri Bikeshop i Viborg. Men onsdag eftermiddag i denne uge klappede fælden, da manden forsøgte sig som urtyv.

Hos Guldsmed Norup i Sct. Mathias Gade i Viborg snuppede han to ure til en værdi af 87.000 kroner - inden han tog benene på nakken.

Annonce

Regning uden vært

Forinden havde han fortalt personalet, at han havde solgt sin lejlighed i Aarhus, og at han havde vundet en masse penge i poker.

Men han havde gjort regning uden vært. Butiksindehaver Helle Norup optog forfølgelsen.

Igennem gågaden råbte butiksindehaveren "stop tyven!", mens hun jagtede tyven efter bedste evne.

- Der var faktisk mange, som forsøgte at gå ind foran ham, men han var en ret stor kleppert, så det er sin sag et stoppe en mand, der løber så hurtigt, som han kan, siger Helle Norup til viborg-folkeblad.dk.

Det viste sig, at tyven ikke havde den bedste kondi. Han mistede fart, og samtidig fik Helle Norup nogle unge fyre til at hjælpe sig. Det endte med, at den 29-årige leverede urene tilbage til Helle Norup.

Mand med blakket historik

Siden blev politiet tilkaldt. Og de beholder ham til torsdag, hvor han fremstilles i grundlovsforhør.

- Han lever ikke af andet. Han har en særdeles blakket historik, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Jens Claumarch til viborg-folkeblad.dk.

Hos Fyns Politi er manden som tidligere oplyst i Århus Stiftstidende sigtet for hele 26 forhold. Også i Midt- og Vestjylland er han mistænkt for at stå bag en række tyverier med samme fremgangsmåde: Han låner dyre biler eller cykler med henblik på at købe dem - og stikker så af.

Manden har tilsyneladende været fuldstændig ligeglad med konsekvenserne, for den legimitation, han har efterladt sig, har i alle tilfælde været ægte.

Nu får han foråret til at tænke sig godt og grundigt om, siger Jens Claumarch til viborg-folkeblad.dk.

Den 29-årige fremstilles i Retten i Viborg torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce