Annonce
Østjylland

Så kom Thorsø-folkene i badet

<p>Både børn og voksne nød den første aften med badning under åben himmel. Foto: Hanne Bliksted</p>

Vildmarksbad ved Tungelundbadet er nu åbent hver tirsdag men indvies officielt til foråret.

Sure miner var der en del af, da Favrskov Byråd i 2014 bevilgede 1,3 mio. kr. til et vildmarksbad ved Tungelundbadet i Thorsø. Men de store smil og glade hvin overskyggede det hele, da vildmarksbadet og en splinterny sauna blev taget i brug tirsdag aften.

Formanden for Tungelundbadet Jette Laursen (th) glæder sig over, at spabadet endelig er klar. Foto: Bliksted

I et halvt års tid har en flok frivillige arbejdet på at etablere det udendørs bad i Thorsø, og da badet åbnede, stod 10-15 børn og voksne klar i badetøj ved kanten til bassinet med det 38 grader varme vand.

Trods efterårsmørket var der med lys i spa'en og lamper på udenomsarealet en hyggelig stemning, og både børn og voksnes glade ansigter viste, at det er en pragtfuld oplevelse at sidde i badet. Og nej, med 38 grader var vandet ikke spor koldt.

Annonce

For at spare på energien genbruges vandet fra gang til gang. Efter grundig rensning gemmes det i en fem kubikmeter stor og meget isoleret tank under basinnet. Foruden de 1,3 mio kr. er der brugt rigtig mange frivillige arbejdstimer til blandt ande at grave ud til basinnet. Foruden en saunahytte og spabadet er der også lavet et nyt teknikrum.

»I hele projektet er der formodentlig lavet frivilligt arbejde for mellem 300.000 og 350.000 kr. Uden det frivillige arbejde havde vi skullet vælge mellem saunahytten eller badet,« siger en af de frivillige Kim 'Spjald' Jensen, som stod klar i badebukser.

Man kender endnu ikke prisen for driften af 'vildmarksafdelingen', men der er fokus på økonomien, og planen om at åbne selve svømmebadet i vintertiden blev opgivet, fordi det er for dyrt i strøm.

En tur i sauna er også en del af oplevelsen. Til det er der uddannet fem gusmestre, som sørger for den rette temperatur og med forskellige olier skaber gode dufte. Hvis det ønskes, kan gusmesteren også fortælle både fakta og skrøner fra området. Ved premieren var Jane Sørensen gusmester.

I første omgang er der åbent i spabad og sauna hver tirsdag kl. 19-22, og hvis der er interesse, kan man åbne en aften mere eller i weekenden. Planen er også at leje spabad og sauna ud til private til for eksempel polterabends eller veninde-sammenkomster. I den kommende weekend er badet allerede udlejet to gange.

»Spabad og saunahytte skal være et sted, hvor man kan mødes med arbejdskolleger eller veninder, og det kan også bruges som integration for nye beboere i byen,« siger formanden for Tungelundbadet Jette Laursen, som med sin iderigdom også fik ideen til spabadet.

»Der skal noget nyt til, man får ikke noget for ikke at finde på. Og det er jo fantastisk, at vi nu har fået spabad og saunahytte,« lød det fra Jette Laursen, før hun hoppede i baljen, som under prøvebadningen rummede 18 oldboys fodboldspillere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bagud med 18 point fem minutter før tid: Utroligt comeback giver Bakken Bears matchbold

Aarhus For abonnenter

Børnetøj på 63 reoler: Lille Nor bugner af genbrugsguld

Annonce