Annonce
Østjylland

Så prøver vi igen: Revideret Snærildgård-plan ligger klar

Beboerne nær det nye boligområde kan formentlig se frem til en ny lokalplan at forholde sig til. Arkivfoto: Morten Pape.
En procedurefejl endte i efteråret med at sende et lokalplanforslag for Snærildgård-området til tælling. Nu er en ny plan på vej.
Annonce

Odder: Det skabte stort postyr, da byrådsmedlemmerne i begyndelsen af oktober modtog en portion bekymrede henvendelser fra frustrerede beboere i området omkring Snærildgård. Beboerne var utilfredse med det forslag til en ny lokalplan, som politikerne ved det kommende byrådsmøde havde tænkt sig at sende i offentlig høring.

Så langt kom det dog aldrig. De mange henvendelser fik flere byrådsmedlemmer til at vakle, og det resulterede i en procedurefejl, som gjorde høringen ugyldig. Derfor blev det til sidst besluttet at sende lokalplanforslaget tilbage til miljø-, teknik- og klimaudvalget, så det kunne revideres.

Det er det nu blevet, og dermed kan processen endelig genoptages.

- Vi er nu nået dertil, hvor vi skulle have været i november, siger formand for miljø-, teknik- og klimaudvalget Ole Lyngby Pedersen (V), efter at det nye forslag er blevet godkendt i udvalget og sendt videre til byrådet.

Disse ting er ændret i planen

Placeringen af boliger i to etager: I det oprindelige forslag lå de fleste af boligerne i to etager tæt op ad de eksisterende boliger på Høghus. I det nye forslag er de fleste af dem flyttet ind midt i det nye boligområde eller ud mod Snærildvej.

Vejadgangen: Oprindeligt skulle adgangen til de op mod 128 nye boliger ske via Overskov. Det nye forslag lægger op til, at det i stedet skal være fra Snærildvej for at undgå, at de eksisterende boliger bliver generet af øget trafik.

Beplantning: Det nye forslag indeholder afskærmende beplantning mod nabobebyggelse for at give mere privatliv.

Byggehøjde: Den maksimale højde på byggeriet er ændret fra 10,5 meter til 8,5 meter.

Annonce

Farlig fremgangsmåde

Det reviderede forslag indeholder flere væsentlige ændringer på de punkter, som blev mødt med størst kritik. Blandt andet skal adgangen til det planlagte boligområde nu gå via Snærildvej frem for via Overskov, og så er de planlagte bygninger i to etager flyttet til midt i det nye boligområde, så de ikke ligger op ad eksisterende boliger.

- Vi har været oppe i kvarteret for at se os omkring, og så har vi lyttet til de tilkendegivelser, der er kommet. Og de to ting ville vi også have gjort, hvis lokalplanforslaget var blevet sendt i høring i november, lyder det fra Ole Lyngby Pedersen.

Udvalgsformanden kalder det reviderede lokalplanforslag et "rigtig fint projekt", og han er dermed godt tilfreds med, hvordan det er endt. Men vejen dertil har været uheldig.

- Det er vigtigt at sige, at det her altså ikke er den rigtige måde at gøre det på, siger Ole Lyngby Pedersen med henvisning til den omfattende borgerinddragelse, inden det oprindelige forslag overhovedet blev godkendt, som udløste den ugyldige høring.

- Vi skal passe på, at sagsforløbet ikke danner præcedens. Man skal ikke tro, at man bare kan protestere helt vildt og voldsomt, og at planerne så bliver skrottet, inden de overhovedet kommer ud. Sådan fungerer systemet ikke, understreger han.

Annonce

Har lyttet

Kommunen og politikerne har nemlig ikke kun forpligtelser overfor byens borgere. De skal også kunne være deres behandling af bygherrerne bekendt.

- Bygherrerne tegnede projektet, som de forestillede sig det, i forhold til de rammer, de kunne se i planerne. Og hvis man alligevel ikke kan bygge ud fra de rammer, der er besluttet i kommuneplanen, hvor troværdig er den så? Vi er nødt til at respektere, at man ikke bare kan tilsidesætte en beslutning fra 2008, siger Ole Lyngby Pedersen.

Flere beboere fortalte i efteråret om, at de slet ikke kendte til planerne for det nye boligområde, da de købte hus tæt ved. Men det er deres eget ansvar at undersøge planerne, mener udvalgsformanden.

- Hvis man har drømt om, at der aldrig ville komme andet end parcelhuse, så er man selvfølgelig blevet skuffet. Men planerne har været tilgængelige for enhver. Vi har ikke pligt til hele tiden at reklamere med, at der kan komme rækkehuse, mener han.

Men nu kan beboerne altså vente et revideret forslag, som tager hensyn til flere kritikpunkter.

- Jeg håber, at man fra alle sider kan se, at der nu er blevet lyttet til processen, siger han.

Det er ikke længere en del af planerne at lave adgang til boligområdet via Overskov som vist på billedet. I stedet skal trafikken ind til de nye boliger ledes ind fra Snærildvej. Arkivfoto: Morten Pape.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-cheftræner er yderst tilfreds med europæisk lodtrækning: - Vi spiller på hjemmebane, så selvfølgelig er vi favoritter

Annonce