Annonce
Aarhus

Så røg kørekortet: Blitzet med 108 km/t på Søren Frichs Vej

Fotovogn på arbejde. Foto: Østjyllands Politi
En trafikkontrol resulterede igen i talrige bøder efter diverse overtrædelser. Østjyllands Politi røber samtidig hvordan du kan være med til at gøre fotovognen arbejdsløs.

AARHUS: En bilist kan lige så godt vænne sig til en ny virkelighed, og den kommer til at bestå af et liv uden kørekort. Søndag aften blev bilisten nemlig taget i at køre 108 km/t på Søren Frichs Vej i Aarhus, og den slags takseres til en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Derudover gav fotovognens besøg på Søren Frichs Vej 31 bøder, seks klip og to betingede frakendelser i løbet af de fire og en halv time den stod på stedet i aftes.

Men Østjyllands Politi har godt nyt til bilisterne. Politiet oplyser nemlig, at bilisterne kan være med til at gøre fotovognen arbejdsløs. Overhold fartgrænserne. Så slipper du i øvrigt også for bøder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Alarm 112

Fire rumænere er anholdt for indbrud og indbrudsforsøg i seks politikredse

Annonce