Annonce
Aarhus

Så skal der undervises: 14,5 millioner kroner afsat til flere lærere i Aarhus

Der er afsat 14,5 millioner til nye skolelærere i Aarhus Kommune i 2020. Arkivfoto: Morten Stricker
Samlet aftale på 275 millioner kroner skal give flere lærere i Danmark i 2020.
Annonce

AARHUS: Man hører hele tiden om for store klasser, for få lærer og for lidt tid i folkeskolen. En ny aftale tager fat på i hvert fald en af disse problematikker.

Regeringen har med støttepartierne og Å indgået en aftale, der skal give 275 millioner kroner ekstra til at ansætte flere lærere i folkeskolerne i 2020.

I Aarhus Kommune betyder aftalen, at der i 2020 vil være 14,5 millioner kroner til flere lærere. Det glæder Thomas Medom, Rådmand for Børn og Unge og medlem af byrådet for SF.

- Det er fantastisk at se, at efter årevis med smalkost bliver skolerne endelig prioriteret. Der bliver nu lidt mere tid til børnene og bedre vilkår for lærerne, og der er ingen tvivl om, skolerne længe har haft brug for pengene.

- Nu gælder det om at få pengene ud til skolerne hurtigst muligt, så børnene kan få glæde af dem, siger Thomas Medom.

For SF’s undervisningsordfører Jacob Mark har det været vigtigt, at pengene skulle øremærkes til ansættelse af flere lærere, så midlerne kommer ud i klasserne og giver folkeskolen et løft.

- Der er hårdt brug for flere lærere på skolerne, hvor dagene er blevet længere, og klasserne er blevet større. Det er derfor godt, at vi med den her aftale sikrer, at pengene rent faktisk bliver brugt på flere lærere, så man vil kunne mærke et reelt løft helt ude i klasselokalerne.

- Vi er ikke færdige med at styrke folkeskolen efter mange års besparelser. Der er stadig behov for, at lærerne ikke skal undervise for store klasser, flere timer med to voksne og kortere skoledage. Men nu er vi i gang. Og det er vigtigt, siger Jacob Mark.

Beløbet vil gradvist stige, og vil i 2023 være på 807 millioner kroner i 2023 og frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF

AGF-podcast: Selvfølgelig skal AGF da gå benhårdt efter sølvet nu

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce