Annonce
AGF

Så skete det: AGF fik papir på islandsk offensivspiller

Jon Dagur Thorsteinsson jubler over en scoring mod FC København i Vendsyssel-trøjen. Nu er han AGFer. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Jon Dagur Thorsteinsson skifter fra Fulham til AGF på en tre-årig kontrakt.

FODBOLD: Han var lejet ud fra engelske Fulham til Vendsyssel i sidste sæson, og her gjorde han det så godt, at AGF faldt pladask for, hvad de så.

Og nu er islandske Jon Dagur Thorsteinsson så AGF-spiller. Den 20-årige A-landsholdsspiller har skrevet under på en tre-årig kontrakt.

Det kommer egentlig ikke som nogen stor overraskelse, for der har længe verseret rygterne om et hedt kærlighedsforhold parterne imellem og lægetjek, der var bestået.

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkes at komme til AGF, der er en stor klub med et spændende hold. Fra mit år i 3F Superligaen har jeg ved selvsyn kunne konstatere, hvor fantastisk en opbakning AGF har og hvor stor en klub det er i Danmark, og jeg glæder mig nu til at komme til Aarhus og vise mig frem foran tilhængerne, siger Jón Dagur Thorsteinsson, der står noteret for tre A-landskampe for Island og 29 ungdomslandskampe.

Han nåede aldrig en førsteholdskamp for Fulham, men optrådte 49 gange på deres U23-mandskab, inden han i sommeren 2018 blev lejet ud til Vendsyssel.

Han nettede tre gange for Vendsyssel i den forgange sæson, og er kendt som lidt af en dødboldspecialist. - Jeg spiller mest på kanten eller inde på midten. Jeg er en offensiv hårdt arbejdende spiller, der holder af at være tæt på mål og med, hvor tingene sker, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Anmeldelse:

Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce