Annonce
Aarhus

Så skete det igen: Biler udbrændte i Aarhus V

Biler udbrændte på parkeringeplads i Trillegården. Foto: Flemming Krogh
Østjyllands Brandvæsen måtte natten til tirsdag slukke bilbrande i Herredsvang.

AARHUS V: I april måned var flere områder i den vestlige del af Aarhus ramt at talrige container- og bilbrande. Et af områderne, der var hærget, var Herredsvang, hvor Østjyllands Brandvæsen ved gentagne lejligheder måtte slukke påsatte brande.

Natten til tirsdag måtte Østjyllands Brandvæsen så igen rykke ud til Trillegården, efter at der klokken 01.25 var indløbet en anmeldelse om brand i en bil, der holdt parkeret ved Trillegårdsvej i Aarhus V.

Det fremgår af døgnrapporten fra Østjyllands Politi.

Da politiet kom til stedet kunne det konstateres, at både bilen, der var brand i, samt bilen, der holdt parkeret ved siden af, var helt udbrændte, mens en tredje bil fik varmeskader på venstre siden.

Årsagen til branden kendes endnu ikke.

Annonce
Foto: Flemming Krogh

Håndgranat på taget og revolver i hækken

Container- og bilbrandene i april skete blandt andet efter, at Østjyllands Politi lukkede nogle klublokaler i Kappelvænget i det vestlige Aarhus i et forsøg på at undgå, at den bandekonflikt, som i øjeblikket er i gang i Aarhus, eskalerer yderligere.

Derudover har der den seneste tid gjort en række uhyggelige fund i området omkring Herredsvang. I forbindelse med renoveringen af den lokale Fakta i Kappelvænget, blev der 13. juni fundet en håndgranat på taget af butikken. Stedet blev afspærret, indtil håndgranaten var blevet hentet af ammunitionsrydderne.

For en måned siden kunne Århus Stiftstidende fortælle, at en ni-årig dreng havde fundet en revolver i en hæk ved legepladsen i Trillegården. I tromlen på revolveren sad der fire skarpe skud.

- Hvad kunne der ikke være sket, hvis min søn havde trykket på aftrækkeren? Patronen kunne være eksploderet i ansigtet på ham, eller han kunne have kommet til at skyde en af sine kammerater, der var med, da han fandt revolveren, sagde drengens mor til Århus Stiftstidende dengang.

Fotograf truet

En episode på maj måneds sidste dag viste desuden, at det ikke altid er omkostningsfrit at arbejde som fotograf i området.

En århusiansk freelancefotograf fik smadret en siderude i sin bil. Gerningsmanden efterlod ved samme lejlighed et trusselbrev i fotografens bil.

I trusselsbrevet blev fotografen kaldt for et "FUCKING STIKKERSVIN". Den anonyme afsender af brevet beskyldte fotografen for at samarbejde med politiet og skriver truende: "STOP ARBEJDET MED POLITIET OMGÅENDE ELLER TAG KONSEKVENSERNE MED TIL FØLGE. STIKKER BLIVER STUKKET!"

En ni-årig dreng fandt denne revolver i en hæk ved en legeplads i Trillegården. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce