Annonce
Aarhus

Så skete det igen: Biler udbrændte i Aarhus V

Biler udbrændte på parkeringeplads i Trillegården. Foto: Flemming Krogh
Østjyllands Brandvæsen måtte natten til tirsdag slukke bilbrande i Herredsvang.

AARHUS V: I april måned var flere områder i den vestlige del af Aarhus ramt at talrige container- og bilbrande. Et af områderne, der var hærget, var Herredsvang, hvor Østjyllands Brandvæsen ved gentagne lejligheder måtte slukke påsatte brande.

Natten til tirsdag måtte Østjyllands Brandvæsen så igen rykke ud til Trillegården, efter at der klokken 01.25 var indløbet en anmeldelse om brand i en bil, der holdt parkeret ved Trillegårdsvej i Aarhus V.

Det fremgår af døgnrapporten fra Østjyllands Politi.

Da politiet kom til stedet kunne det konstateres, at både bilen, der var brand i, samt bilen, der holdt parkeret ved siden af, var helt udbrændte, mens en tredje bil fik varmeskader på venstre siden.

Årsagen til branden kendes endnu ikke.

Annonce
Foto: Flemming Krogh

Håndgranat på taget og revolver i hækken

Container- og bilbrandene i april skete blandt andet efter, at Østjyllands Politi lukkede nogle klublokaler i Kappelvænget i det vestlige Aarhus i et forsøg på at undgå, at den bandekonflikt, som i øjeblikket er i gang i Aarhus, eskalerer yderligere.

Derudover har der den seneste tid gjort en række uhyggelige fund i området omkring Herredsvang. I forbindelse med renoveringen af den lokale Fakta i Kappelvænget, blev der 13. juni fundet en håndgranat på taget af butikken. Stedet blev afspærret, indtil håndgranaten var blevet hentet af ammunitionsrydderne.

For en måned siden kunne Århus Stiftstidende fortælle, at en ni-årig dreng havde fundet en revolver i en hæk ved legepladsen i Trillegården. I tromlen på revolveren sad der fire skarpe skud.

- Hvad kunne der ikke være sket, hvis min søn havde trykket på aftrækkeren? Patronen kunne være eksploderet i ansigtet på ham, eller han kunne have kommet til at skyde en af sine kammerater, der var med, da han fandt revolveren, sagde drengens mor til Århus Stiftstidende dengang.

Fotograf truet

En episode på maj måneds sidste dag viste desuden, at det ikke altid er omkostningsfrit at arbejde som fotograf i området.

En århusiansk freelancefotograf fik smadret en siderude i sin bil. Gerningsmanden efterlod ved samme lejlighed et trusselbrev i fotografens bil.

I trusselsbrevet blev fotografen kaldt for et "FUCKING STIKKERSVIN". Den anonyme afsender af brevet beskyldte fotografen for at samarbejde med politiet og skriver truende: "STOP ARBEJDET MED POLITIET OMGÅENDE ELLER TAG KONSEKVENSERNE MED TIL FØLGE. STIKKER BLIVER STUKKET!"

En ni-årig dreng fandt denne revolver i en hæk ved en legeplads i Trillegården. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce