Annonce
Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Pas på når du sælger varer gennem Den Blå Avis. Selv om der tikker en sms ind, der lover, at pengene bliver overført i morgen, risikerer du at stå tilbage med en lang næse. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

EGÅ: Det var en ofte set fremgangsmåde, der torsdag aften lokkede en 57-årig kvinde fra Egå til at udlevere en bærbar computer til en ung mand. Computeren var sat til salg for flere tusinde krone på Den Blå Avis og kvinden troede, hun havde solgt den til den unge mand - i virkeligheden var hun blevet snydt ved hjælp af en velkendt metode.

Efter hun havde indrykket annoncen i Den Blå Avis, blev hun kontaktet på nettet af en mand, der ville købe computeren, og de aftalte, at han skulle komme forbi og hente den.

Da den unge mand ankom, bad han kvinden om hendes kontooplysninger, og tastede noget ind på sin telefon, hvorefter han fortalte, at pengene nu var overført. Straks derefter fik kvinden en sms med Danske Bank som afsender, hvor der stod, at der var overført penge til hendes konto, som ville være tilgængelige dagen efter.

Hun gav derfor computeren til manden, i den tro, at alt var i den skønneste orden. Dagen efter kunne hun dog konstatere, at pengene aldrig var gået ind, og at der havde været tale om en falsk sms.

Annonce

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi har fået flere anmeldelser om lignende fremgangsmåde.

Politiet råd lyder derfor: Bed om betaling via mobilepay eller kontanter, når du sælger varer, og udlever ikke varen, før du er sikker på, at du har fået pengene.

”Køberen” i denne sag beskrives som:

  • Dansk af udseende, lys hud.
  • Ca. 18 år.
  • Ca. 178 cm høj, spinkel.
  • Sort, kort hår.
  • Iført lysegrå joggingbukser, hvide sneakers og en tynd, mørk dynejakke.
  • Havde acne i ansigtet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];