Annonce
Aarhus

Så smækkede fælden: Århusiansk tyvebande idømt ni års fængsel for tyverier rundt i hele Jylland

Fire mænd fra Aarhus-området er idømt sammenlagt ni års fængsel for i alt 197 butikstyverier. Foto: Axel Schütt
Annonce

AARHUS: En alen lang stribe af butikstyverier begået i både Nordjylland, Midt- og Vestjylland, Østjylland og Sydøstjylland koster nu fire mænd fra Aarhus-området sammenlagt ni års fængsel.

De fire dømte er henholdsvis 20, 21, 23 og 24 år. Den 23-årige fik den hårdeste dom på to år og ni måneders fængsel for i alt 71 butikstyverier. En 20-årig mand fik to år og seks måneder for 63 tyverier, mens hans bror på 21 år fik to år og tre måneder for 41 tyverier. Den 24-årige mand blev idømt et år og seks måneder for 22 butikstyverier og forsøg herpå.

Det fremgår af en pressemeddelelser fra Østjyllands Politi.

- Jeg er meget godt tilfreds med strafudmålingen, idet straffene er en videreførelse af den linje, der er lagt de sidste 2-3 år, hvorefter professionelt planlagte butikstyverier bedømmes som grov berigelseskriminalitet, fortæller anklager Jhin Lee.

De fire mænd er dømt for sammen med hinanden, og med andre, at have begået butikstyverier, hvor nogle af dem distraherede medarbejderne i butikken, mens andre stjal blandt andet fødevarer, tøj, parfume, kontanter, kaffe, cigaretter, øl og sodavand.

I nogle tilfælde havde de endda brugt butikkens egne palleløftere til at køre varer ud gennem vareindgangen.

Annonce

Spredt over store dele af Jylland

Sagen er efterforsket af politiets specialenhed Særlig Efterforskning Vest (SEV), idet tyverierne er spredt ud over flere forskellige politikredse i byerne Horsens, Højbjerg, Viby, Fredericia, Ebeltoft, Grenaa, Beder, Aarhus, Skanderborg, Randers, Herning, Vejle, Trustrup, Viborg, Solbjerg, Hørning, Silkeborg, Kolding, Kjellerup, Støvring, Bjerringbro, Skødstrup, Hasselager, Hadsten, Hobro, Hornslet, Auning, Risskov, Malling, Odder, Egå, Sabro, Åbyhøj og Brabrand.

- Sagen er et godt eksempel på SEV’s kompetence i at efterforske organiseret kriminalitet på tværs af kredsene. Der er fra efterforskerne lagt et stort arbejde i at finde og gennemgå tyverianmeldelser fra utallige butikker. De har indhentet og gennemset timevis af videoovervågning. Derfor er det også rigtig rart, at retten i langt de fleste tilfælde er enige i, at de tiltalte kunne genkendes på de video der blev afspillet, fortæller anklager Jhin Lee.

Tre af de dømte ankede dommen på stedet, mens den sidste tog sig betænkningstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tømrerfirma konkurs: Byggetvisten på det tidligere Hotel Kongens Ege var med til at slå det sidste søm i kisten

Annonce