Annonce
Udland

Så stoppede legen: Politi konfronterede mobilfilmende chauffører med dødsoffer

Politiet i Danmark kan give bøder til bilister, der filmer ulykkessteder med mobiltelefonen. I Tyskland har en færdselsbetjent skabt stor opsigt med en mere kontant behandling af de respektløse bilister.

Bayern: I Danmark udløser det en bøde på 1500 kroner. I Tyskland slipper bilister billigere med en bøde på cirka 957 kroner. Men for en færdselsbetjent i Bayern i Sydtyskland blev bilisternes opførsel forleden for meget.

Stefan Pfeiffer, indsatsleder i færdselspolitiet i Feucht, var tirsdag middag kørt til et ulykkessted på motorvej A6 lidt syd for Nürnberg, hvor en lastbil var forulykket. Lastbilens chauffør, en 47-årig mand fra Ungarn, omkom i sammenstødet med en forankørende, langsommere lastbil.

Det skabte skabte naturligt nok kø på vejen, men både i ulykkessporet og i det modkørende spor opstod der også en kiggekø, hvor blandt andre lastbilchauffører sænkede farten for at optage video af ulykkesstedet med deres mobiltelefon, skriver nyhedskanalen BR24.

Det er også ulovligt i Tyskland, og for at demonstrere det forkerte i deres opførsel, bad Stefan Pfeiffer flere af de filmende chauffører om at stige ud af deres lastbiler.

Annonce
De er nødt til at mærke, hvad de faktisk gør. Vi kan se, at denne direkte konfrontation med situationen chokerer folk. Og det får dem til at forstå, at det her ikke er en leg, men bitter virkelighed.

Stefan Pfeiffer, indsatsleder hos færdselspolitiet i Feucht

- De skulle skamme Dem!

- Vil De se døde mennesker? Tage billeder? Kom med, sagde han til en af chaufførerne og ledte ham om bag den forulykkede lastbil.

- Der ligger han. Vil De se ham? Nej? De vil ikke se ham? Hvorfor tager De billeder? Hvis De vil, kan De sige goddag til ham, sagde Stefan Pfeiffer til chaufføren, som ikke så ud til at bryde sig om at blive konfronteret med en død mand og vendte ryggen til.

- De skulle skamme Dem, lød Stefan Pfeiffers opsang til chaufføren.

En chauffør fra Ungarn vendte også ryggen til og sagde "undskyld", da han var blevet ført hen til den døde mand.

- Han kommer fra Ungarn. De vil ikke se ham? Han er fra Deres hjemland, forklarede Stefan Pfeiffer chaufføren, som tydeligvis ikke længere ønskede at være så tæt på ulykken.

Minister roser betjentens opførsel

- Det er absolut en mulighed for os at konfrontere folk med deres opførsel. Jeg er ret sikker på, at hvis vi blot afkræver dem 128,50 euro (i bøde, red.) og sender dem videre, så lærer de ikke noget af det, siger Stefan Pfeiffer til BR24.

- De er nødt til at mærke, hvad de faktisk gør. Vi kan se, at denne direkte konfrontation med situationen chokerer folk. Og det får dem til at forstå, at det her ikke er en leg, men bitter virkelighed, siger Stefan Pfeiffer.

Indsatslederens arbejde på motorvejen har vakt opsigt i Tyskland, og både fra politiets ledelse og fra sin øverste chef, indenrigsminister i Bayern Joachim Herrmann (CSU), får Stefan Pfeiffer ros.

- Jeg glæder mig over, at en betjent havde modet til at gå til sådan nogle glo-bilister og ikke bare give dem en bøde, men konfrontere dem med en af deres egne chauffør-kollegers død. Jeg tror, at vi også må gå følelsesmæssigt til disse sager, for det er virkelig uacceptabelt og uforskammet, sådan som mange trafikanter opfører sig, siger Joachim Herrmann til BR24.

Dansk politi har flere gange givet opsange til bilister, som ikke kunne holde fingrene fra mobiltelefonens kamera, når de passerede ulykker. Det skete blandt andet efter ulykken på Storebæltsbroen 2. januar i år, hvor politiet uddelte bøder til 40 bilister, som filmene ulykkesstedet.

I december sidste år vedtog samtlige partier i Folketinget at skærpe straffen, således at det i løbet af 2019 også kommer til at koste et klip i kørekortet at bruge en håndholdt telefon, mens man kører bil.

Tysk politi oplever ligesom politiet i Danmark, at nogle bilister er ligeglade med trafiksikkerheden - og respekten for ofre i trafikulykker - når de passerer ulykkessteder. Det fik tirsdag en tysk betjent til at konfrontere mobilfilmende lastbilchauffører efter en dødsulykke på A6 syd for Nürnberg. Arkivfoto: Colourbox
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce