Annoncørbetalt indhold

Sådan får du mest ud af din have

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Har du grønne fingre, og elsker du at spendere tid i din have? Så går du sikkert også op i havens indretning. Der er mange måder at udnytte din have på, uanset om du foretrækker farverige blomsterbede, bugnende køkkenhaver eller imponerende terrasser. Læs med her, og få gode tips til din haveindretning.


Annonce

Planlæg din have – i korte træk

Kunne du godt tænke dig en bedre udnyttelse af din have, men er du i tvivl om, hvor du skal starte? Planlægning er en vigtig del af haveindretningen, så du bør først og fremmest tænke over, hvad du egentlig vil bruge haven til. Du bør derfor overveje havens:


●       Form og størrelse

●       Placering i forhold til sol og skygge

●       Primære formål (nyttehave eller oplevelseshave)


Form og størrelse

For at få mest ud af haven er du nødt til at være realistisk omkring, hvad der kan lade sig gøre. En mindre have vil naturligvis have færre udnyttelsesmuligheder, men du kan sagtens få rigtig meget ud af selv få kvadratmeter. Fokusér på det, du prioriterer højest i haven, og del gerne haven op i mindre områder, som du dedikerer til hvert af dine ønsker – det kan for eksempel være en terrasse, et blomsterbed og eventuelt et mindre drivhus.


Hvis du har en stor have, kan du eksperimentere mere – eventuelt med lunde af frugttræer og en større køkkenhave. Du kan også overveje at anlægge stenbede og fliser – det vil gøre haven langt nemmere for dig at passe, da det minimerer arbejdet med at slå græs og fjerne ukrudt.


Placering

Når du planlægger din have, skal du tage højde for, hvor der er mest sol og skygge i løbet af dagen. Nogle planter kræver meget lys og varme for at kunne vokse. Andre foretrækker et mere køligt og fugtigt klima, så anlæg dine bede der, hvor planterne har de bedste levevilkår.


Det er heller ikke ligegyldigt, hvor du placerer dine terrasser og hyggekroge. Sæt gerne dine haveborde og stole der, hvor du får mest glæde af solens varme. Hvis du elsker eftermiddags- og aftensol, så vil det være en god ide med en syd- eller vestvendt terrasse.


Nyttehave eller oplevelseshave

Endelig skal du tænke over, om du primært ønsker en nyttehave med masser af afgrøder eller en prydhave, hvor der er mere fokus på æstetik og oplevelser. En nyttehave kræver meget planlægning og forberedelse.


Her vil der gerne være arbejde til de fleste af årets måneder i form af kultivering af jorden, såning, vanding, ukrudtsfjernelse og høst. En prydhave kræver også en del planlægning og vedligeholdelse, men her vil du i højere grad kunne læne dig tilbage i havestolen og nyde de smukke blomster og buske.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.