Annoncørbetalt indhold

Sådan får du styr på den stilrene skandinaviske tøjstil

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Den skandinaviske tøjstil er et interessant modefænomen. Den kan beskrives som afslappet, sofistikeret og ligetil, men på samme tid er der også en sjov kontrast mellem blandt andet enkelhed og luksus, elegance og kant, praktikalitet og æstetik. Det er heldigvis det, der er med til at gøre den skandinaviske tøjstil så anvendelig – du kan sammensætte dine items på mange måder for at få forskellige udtryk, der alt sammen er i den skandinaviske modeånd.


Annonce

Et godt bud på et spot-on skandinavisk modemærke er Bruuns Bazaar. Det er et dansk mærke, der har leveret minimalistisk, skandinavisk design siden 1994. Mærket kan genkendes på dets minimalistiske design med fokus på stilet komfort og rene, skandinaviske linjer med et casual touch. Hos Lykke by Lykke kan du købe Bruuns Bazaar online og finde alt det kvalitetsrige, skandinaviske tøj som flotte striktrøjer, lige silhuetter, neutrale farver, minimalistiske items med fine mønstre, stilede blazere og enkle basic items som T-shirts og toppe.

Vil du også være med på den skandinaviske mode, har vi samlet nogle af de vigtigste kendetegn ved tøjstilen, så du kan få den selv. Det kræver ikke meget at sammensætte en garderobe og se lige så stilsikker ud, som du føler dig – du skal bare vælge de helt rigtige items.


Tænk over kvalitet over kvantitet 

Et af de største – og vigtigste – kendetegn ved skandinavisk mode er kvalitet. Få items i garderoben i høj kvalitet trumfer til enhver tid en masse tøj i lav kvalitet, og med den minimalistiske tilgang til moden er det heller ikke nødvendigt med stakkevis af sweatre, busker og bluser og et skab fyldt med jakker og frakker.

I kvalitetsaspektet spiller bæredygtighed også ind. Bæredygtighed bliver i højere og højere grad en del af den skandinaviske modeverden med et stigende antal mærker, der fokuserer på økologiske, genanvendelige og kvalitetsrige materialer. Netop materialernes kvalitet betyder, at tøjet er lavet til at holde i lang tid, så du ikke skal skifte ud og kan bruge det samme stykke tøj længe, uden det bliver slidt.


Gå efter less is more 

Minimalismen i den skandinaviske tøjstil gør udtrykket less is more til en selvfølge. Ikke desto mindre er det en tommelfingerregel, du altid kan bruge, når du skal udvide din skandinaviske garderobe. Det handler blot om at have få, omhyggeligt udvalgte items, som du kan sammensætte på adskillige måder. Gå efter rene, lige snit, stilede og nogle gange androgyne pasformer og elegante farver.

Det er dog også her, den skandinaviske mode viser sine mange sider. Blandet med de rene snit og fine, dæmpede farver sniger der sig nemlig masser af spræl i farver, mønstre og pasform ind – og det er en del af less is more, selvom det virker selvmodsigende. Det er nemlig kombinationen af de både neutrale og sprælske items, der gør hele forskellen.


Sort, sort, sort og neutrale, nedtonede farver 

Det er ikke en hemmelighed, at vi elsker sort tøj i Skandinavien. Det er nok ikke muligt at finde en garderobe her, der ikke har mindst ét sort stykke tøj. Det er især basic items som jeans, blazer, frakke og lignende, der er praktiske at have i sort – de er nemme at sætte sammen med andre neutrale, nedtonede farver som beige, nude og lyse pastelfarver, der toner dit outfit lidt ned og stadig udstråler skandinavisk minimalisme.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke må udleve din kærlighed for kraftige, skønne farver. En stor del af den skandinaviske stil er også at give det hele lidt kant – for eksempel med en pangfarvet taske, farverige smykker eller andre accessoires i kraftige farver som tørklæder eller sko. Og vi ser også mere og mere farverige bukser sat sammen med neutrale overdele og accessoires eller en sprælsk frakke med flot mønster, der komplementerer et ellers neutralt, afdæmpet outfit helt perfekt.


Lag på lag på lag på lag… 

Især med kulden her i Skandinavien er vi vant til at bygge flere lag oven på hinanden. Det kan både være en basic T-shirt under en stropkjole, en stilet sweater under en lang frakke eller en elegant silkebluse under en cardigan. Tænk over alle dine lag, og hvordan de vil se ud, når du tager et lag af ad gangen – for eksempel når det bliver varmere – så du altid er stilet fra top til tå for hvert lag.

De mange lag er også med til at gøre tøjstilen både stilet og praktisk, hvilket også er typisk for stilen. For eksempel er du med neutrale, flade støvletter både i stand til at gå og cykle rundt uden problemer og en flot strikket trøje holder dig både varm og giver dit outfit lidt kant.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.